Știri

Zvonurile despre adăugarea reclamelor în jocurile Electronic Arts pornesc trendul #BoycottEA

EA a fost supus unor critici intense în acest weekend, în urma sugestiilor că intenționează să introducă reclame în jocuri, cum ar fi EA FC 24.

Comentariile CEO-ului Andrew Wilson au provocat un val de nemulțumiri, anunțând că EA lucrează la implementarea mai multor reclame “dinamice” în titluri AAA, această declarație venind înaintea unui weekend în care jucătorii EA FC 24 au întâmpinat numeroase probleme.

Cei care au avut șansa să finalizeze meciurile Campionilor de vineri s-au confruntat cu o surpriză neplăcută în ceea ce privește recompensele lor, cu duo-ul Kylian Mbappe și Ousmane Dembele de la Paris Saint-Germain aparent garantat, în ceea ce EA a numit “rezultate nedorite”.

Utilizatorii de pe X (fosta platformă Twitter) au adăugat imediat context postării, sugerând că “EA își reduce șansele de a obține jucători buni pentru a-i forța pe utilizatori să deschidă pachete cu monedă reală”, declanșând astfel un val de critici.

Mai mulți creatori de conținut ai comunității EA FC 24 au exprimat nemulțumirea lor față de EA, în contextul altor probleme întâmpinate, cum ar fi un SBC Pick de pictograme cu defecțiuni și furnizarea incorectă a unor recompense, precum și probleme legate de articolele Evolution, care au avut o evaluare maximă de 99.

Luni (13 mai), #BoycottEA a început să fie în tendințe pe X în mai multe locații, inclusiv în Regatul Unit, în timp ce jucătorii s-au adunat și au îndemnat alții să evite jocurile EA și să nu mai cumpere articole din acestea.

Controversele legate de pachetele din EA FC 24 nu sunt deloc noi și au rădăcini adânci, având legătură cu istoria Ultimate Team, care a dus la interzicerea acestuia în unele țări din cauza considerării sale ca o formă de jocuri de noroc.

Deși EA FC 24 a fost un succes comercial pentru EA, valul de critici vine într-un moment nepotrivit pentru dezvoltator, mai ales când se pregătește să dezvăluie următorul titlu, EA FC 25, în lunile următoare.

Cu toate acestea, având în vedere istoricul francizei, este puțin probabil să vedem schimbări majore, în special în ceea ce privește achizițiile în joc.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *