Știri

Xbox interzice controlerele și accesoriile „neautorizate” – Reacții puternice din partea comunităților de jocuri

Microsoft a anunțat o schimbare semnificativă în politica sa referitoare la controlerele și accesoriile „neautorizate” pentru consolele Xbox Series X/S. Utilizatorii au început să primească mesaje de eroare atunci când au încercat să folosească controlere terțe care nu sunt licențiate de Xbox, fiind informați că aceste dispozitive nu vor mai putea fi utilizate începând cu mijlocul lunii noiembrie. Această modificare a politicii a generat reacții puternice din partea comunităților de jocuri, inclusiv jucătorii de jocuri de luptă care folosesc controlere personalizate pentru competițiile lor.

Se pare că această schimbare ar putea viza și producătorii de adaptoare care permit jucătorilor să-și modifice intrările controlerului pentru a obține avantaje în jocuri online, cum ar fi Call of Duty: Warzone și Rainbow Six Siege. În plus, controlerele off-brand mai ieftine și accesorii personalizate ar putea fi afectate de această interdicție.

Există îngrijorări cu privire la impactul asupra comunităților locale de jocuri de luptă care depind de controlerele terțe, precum bastoanele de luptă, și asupra costurilor dispozitivelor pentru utilizatorii obișnuiți. De asemenea, se pune întrebarea dacă producătorii de periferice vor avea opțiunea de a aplica pentru a deveni furnizori autorizați sau dacă interdicția va rămâne în vigoare pentru oricine nu are o afacere de marcă cu Xbox.

Această mișcare este similară cu politica PlayStation, care acceptă doar controlere și accesorii cu licență oficială, ceea ce a condus la o ofertă limitată și costuri ridicate pentru jucători. În cele din urmă, este posibil ca această schimbare să genereze dezavantaje pentru comunitatea de jocuri, iar impactul său rămâne de văzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *