Știri

Valve avertizează jucătorii de Counter-Strike 2: nu utilizați funcția anti-lag de la AMD sau să luați BAN

Unii jucători de Counter-Strike 2 (CS2) au fost supuși unor interdicții VAC (Valve Anti-Cheat) după ce au instalat cea mai recentă actualizare a driverelor AMD. Valve a confirmat că problema este legată de funcția Anti-Lag+ oferită de AMD în această actualizare.

Actualizarea driverului AMD, versiunea 23.10.1, a remediat problemele de stuttering și blocare în CS2 și a adăugat suport pentru drivere pentru jocuri precum Assassin’s Creed Mirage, Forza Motorsport și Lords of the Fallen. Această actualizare a introdus, de asemenea, suport pentru Anti-Lag+ în CS2, o tehnologie echivalentă cu Nvidia Reflex, care reduce latența de intrare.

Pe baza unui thread Reddit care a evidențiat interdicțiile neașteptate pentru utilizatorii AMD, contul oficial de Twitter al CS2 a confirmat problema și a emis o declarație. Această declarație a sfătuit toți utilizatorii AMD să dezactiveze funcția Anti-Lag+ până când problema va fi rezolvată. Valve a avertizat că orice modificare a codului CS2 cauzată de Anti-Lag+ poate declanșa o interdicție VAC.

Anti-Lag+, care este compatibil doar cu cardurile grafice din seria RX 7000 și modele mai noi, are rolul de a minimiza întârzierea de intrare prin sincronizarea mai bună a cadrelor de joc, reducând astfel latența și oferind o experiență de joc mai fluidă, potrivit AMD.

Se pare că modul în care Anti-Lag+ interacționează cu codul jocului, cunoscut sub numele de “funcțiile dll ale motorului de detourare,” este interpretat ca o posibilă manipulare neautorizată și declanșează interdicții VAC. Valve sugerează că nu are în plan ajustarea sistemului VAC pentru a permite utilizarea Anti-Lag+ și așteaptă ca AMD să ofere o soluție prin intermediul unui patch.

Valve a menționat că va începe să anuleze interdicțiile pentru cei afectați odată ce problema cu driverul va fi rezolvată. Nu există informații care să sugereze că utilizarea tehnologiei Nvidia Reflex, susținută oficial în CS2 încă de la lansare, prezintă un risc similar de interdicție.

Până în prezent, AMD nu a comentat această situație sau nu a furnizat un calendar pentru o posibilă actualizare, dar este de așteptat ca acest aspect să fie tratat cu prioritate.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *