Știri

Utilizatorii PlayStation se despart de integrarea X (fostul Twitter) pe console

Sony anunță întreruperea integrării cu platforma X (fosta Twitter) pentru utilizatorii de console PlayStation. Această mișcare vine după schimbările survenite de când Elon Musk a preluat platforma X în 2022 și a adus o serie de modificări. O consecință a acestei decizii este că postările rapide pe Twitter de pe PS4 și PS5 vor deveni mai dificile.

Până acum, jucătorii PlayStation puteau încărca cu ușurință imagini sau videoclipuri pe Twitter direct de pe consolele lor. Cu toate acestea, această configurație de integrare se va încheia la mijlocul lunii noiembrie.

Începând cu 13 noiembrie, consolele PlayStation 4 și 5 nu vor mai permite integrarea Twitter/X, ceea ce înseamnă că jucătorii nu vor mai putea încărca imagini direct pe Twitter de pe consolele lor. Aceasta implică, de asemenea, că partajarea de capturi de ecran cu alți utilizatori PlayStation va deveni mai dificilă. Singura modalitate de a accesa și partaja conținut pe rețelele sociale online va fi prin intermediul aplicației PS.

Ironia situației constă în faptul că chiar acest articol a fost creat folosind sistemul de integrare Twitter pentru a obține o captură de ecran a notificării primite de fiecare utilizator PlayStation pe 6 noiembrie. Integrarea Twitter a facilitat mereu postarea conținutului de pe consolele PlayStation pe Twitter, cu adăugarea automată a hashtag-urilor #PS4share sau #PS5share în funcție de consola folosită. Chiar și acum, căutând aceste hashtag-uri pe Twitter, veți găsi o mulțime de conținut postat de jucători care au folosit această funcționalitate pentru a-și împărtăși experiența de joc.

De-a lungul anilor, nu au existat prea multe alte integrări semnificative pe console în afara Twitter. Cu toate acestea, aplicația PS a fost introdusă în 2011 și a cunoscut îmbunătățiri semnificative odată cu lansarea PS4 și PS5, oferind jucătorilor opțiuni suplimentare, cum ar fi descărcarea jocurilor pe consolă sau utilizarea acesteia ca telecomandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *