Știri

Un britanic a primit patru luni de închisoare pentru că s-a plimbat cu sabia lui Link (Legend of Zelda), de 15cm, prin oraș

Anthony Bray, din Nuneaton, a primit o condamnare de patru luni de închisoare pentru “deținerea unui articol cu lamă în public”, potrivit unei declarații a poliției din Warwickshire.

Bray s-a apropiat de ofițeri “cu obiectul în mână vizibil” în centrul orașului Nuneaton, “moment în care a fost arestat în timp ce transporta un articol cu lamă”, a declarat poliția.

“Articolul cu lamă” era, de fapt, o replică a Master Sword din seria Legend of Zelda, o sabie de 15 cm care putea fi scoasă prin apăsarea unui buton. Bray a susținut că era doar o jucărie, dar ofițerii au susținut că, “în ciuda scopului său preconizat, era de fapt un obiect ascuțit care putea fi folosit ca armă și ar putea provoca altora teama că ar putea fi folosit împotriva lor”.

Bray a pledat vinovat la acuzațiile aduse la 28 iunie la Leamington Spa Magistrates Court și a fost condamnat la patru luni de închisoare și o suprataxă de victimă de 154 de lire sterline (aproximativ 200 de dolari).

West Midlands, unde se află Nuneaton, are cea mai mare rată a criminalității cu cuțitul din Anglia și Țara Galilor, ceea ce ar putea explica de ce poliția nu a fost dispusă să facă o excepție pentru Master Sword a lui Bray. Cu toate acestea, declarația poliției pare să îl condamne pe Bray pentru că a făcut ca posesia obiectului să fie atât de evidentă, mai degrabă decât pentru că avea lama în sine.

“Avem o toleranță zero pentru articolele cu lame în public, iar Bray a încălcat regulile”, a declarat sergentul Spellman de la Unitatea de Investigații de Patrulare a Poliției. “Este posibil să găsești replici de jucării care nu sunt lame de 15 cm. Este posibil să nu te plimbi pe stradă cu ele în fața ta. Cu puțin mai multă conștientizare de sine, Bray ar fi putut evita complet contactul cu noi.”

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *