Știri

Ubisoft promite că XDefiant nu va include elemente pay-to-win, asigurând echitatea în gameplay

Pe măsură ce lansarea XDefiant se apropie, Ubisoft a reiterat angajamentul său de a menține jocul fără elemente de tip pay-to-win. Într-o postare recentă pe blog, dezvoltatorul a clarificat că orice conținut care ar putea influența gameplay-ul va fi deblocat și prin provocări, asigurând un teren de joc echitabil pentru toți jucătorii.

XDefiant, un shooter multiplayer de la Ubisoft, a captat deja atenția comunității de gaming cu decizia sa de a nu folosi matchmaking bazat pe abilități pentru cozi ocazionale. Acum, dezvoltatorul dorește să elimine orice îngrijorare legată de introducerea funcțiilor pay-to-win în joc. „Orice conținut care are impact asupra gameplay-ului care este achiziționabil este, de asemenea, deblocat prin provocări pentru a asigura un joc corect în rândul comunității noastre”, a declarat Ubisoft.

XDefiant va include un sistem de Battle Pass, dar acesta va fi axat exclusiv pe produse cosmetice, cum ar fi skin-uri de personaje, skin-uri de arme, animații pentru jucători MVP, cărți de jucător și pachete de emoji. „Scopul nostru este să oferim opțiuni uimitoare de personalizare care să răsplătească toate meciurile, victoriile și chiar înfrângerile pe care le puneți în joc”, a spus Ubisoft. „Pe măsură ce joci mai mult, tot timpul și energia ta vor lucra pentru a debloca conținut fie prin Battle Pass, fie prin provocări.”

Practicile de blocare a personalizărilor în spatele unui paywall sunt obișnuite în multe jocuri, mai ales în genul FPS, dar Ubisoft se angajează să evite capcanele care pot afecta percepția jucătorilor asupra echității în joc. Jocuri precum Overwatch 2 au fost criticate pentru pachetele de skin-uri scumpe, deși acestea nu au oferit avantaje competitive. În schimb, unele titluri, precum Warzone, au fost criticate pentru introducerea de obiecte achiziționabile care au oferit un avantaj jucătorilor, cum ar fi pachetul Doom cu Super Shotgun.

Ubisoft este conștient de aceste probleme și subliniază clar că XDefiant va rămâne echitabil pentru toți jucătorii. „Știm că acesta este un subiect important”, a spus Ubisoft. „Un subiect care necesită reflecție și evaluare. Pe măsură ce XDefiant progresează, vom asculta feedback-ul dumneavoastră, precum și sondajele jucătorilor și datele jucătorilor din joc și vom evalua în mod constant pentru a ne asigura că oferim opțiuni de personalizare corecte și captivante.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *