Știri

Ubisoft anunță Assassin’s Creed Nexus pentru lansare în 2023, iar Assassin’s Creed Mirage primește o dată de lansare confirmată

Ubisoft a confirmat că jocul VR Assassin’s Creed, intitulat Assassin’s Creed Nexus, va fi lansat mai târziu în 2023 pentru Meta Quest 3 și Meta Quest 2. Detalii suplimentare despre joc și modul în care va utiliza realitatea virtuală vor fi dezvăluite în cadrul evenimentului Ubisoft Forward din 12 iunie.

Assassin’s Creed Nexus a fost anunțat inițial în 2020, împreună cu jocul Splinter Cell VR, la evenimentul Oculus Quest 2. Ambele jocuri au fost concepute special pentru realitatea virtuală, dar din păcate, jocul Splinter Cell VR a fost anulat ulterior.

Dezvoltat de Red Storm, un studio al Ubisoft, Assassin’s Creed Nexus va beneficia și de colaborarea cu Ubisoft Reflections, Ubisoft Dusseldorf și Ubisoft Mumbai. Această experiență VR își propune să aducă elemente specifice francizei Assassin’s Creed în realitatea virtuală.

În altă ordine de idei, Assassin’s Creed Mirage, un joc tradițional din seria Assassin’s Creed, a primit o dată de lansare confirmată pentru 12 octombrie. Disponibil pentru PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S și Xbox One, jocul se concentrează pe personajul Basim Ibn Ishaq, reîncarnarea lui Loki din Assassin’s Creed Valhalla. Assassin’s Creed Mirage păstrează elementele stealth specifice seriei și aduce îmbunătățiri la parkour-ul pe care Basim îl poate folosi în orașul Bagdad.

Trailer-ul recent de la PlayStation Showcase a sugerat și revenirea misiunilor de asasinat cutia neagră, un element provocator care a fost prezent în jocuri mai vechi din seria Assassin’s Creed, cum ar fi Assassin’s Creed Syndicate.