Știri

Twitch anunță a doua concediere la scară largă – peste 500 de angajați afectați

Twitch a confirmat recent rapoartele despre o a doua concediere la scară largă într-un interval de mai puțin de un an, eliberând peste 500 de angajați, reprezentând aproximativ o treime din forța totală de muncă. Aceasta vine la doar câteva zile după ce Unity, dezvoltatorul de motoare de jocuri, a anunțat propriile concedieri.

CEO-ul Twitch, Daniel Clancy, a explicat într-un mesaj către angajați că această decizie vine în contextul eforturilor de a face afacerea mai sustenabilă și eficientă. Desigur, aceasta vine după o serie de reduceri de personal anterioare și încercări de a ajusta dimensiunea organizației la realitățile actuale ale afacerii.

Cu toate acestea, Clancy a asigurat streamerii că aceste reduceri nu vor afecta experiența acestora pe platformă, menționând că Twitch va continua să își deservescă streamerii în mod sustenabil.

Aceasta reprezintă o continuare a tendinței de concedieri în industria jocurilor și tehnologie, cu alte companii importante, cum ar fi Unity și Amazon Games, anunțând și ele disponibilizări recente. Deși streamerii nu vor resimți impactul acestor reduceri, consecințele asupra industriei și angajaților din spatele cortinei tehnologice sunt semnificative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *