Streameri

Transmițând emoții și bucurie: impactul pozitiv al lui Rush în comunitatea sa

Hello! Continuăm seria interviurilor cu rush, enjoy!

Salut! Cine este Andrei? Cum ai ajuns la rush?
Salutare! Sunt Andrei sau rush :))), am 27 ani, sunt din Constangeles, pasionat de IT și jocuri video :). Povestea nickname-ului rush vine dintr-o perioada mai îndepărtată.. mai exact de când jucam C.S. 1.6 (2004-2005), de pe vremea când eram un copil și mă “băteam” cu baieți mai mari pe PC-urile din internet cafe-uri. Am ales nick-ul RUSH și am rămas cu el pentru că simt că mă definește conform stilului meu de joc putin mai agresiv.

Cum ai ajuns să fii interesat de streaming?
Păi, prin simplul fapt că mă joc destul de mult și la îndrumarea unor prieteni care mi-au spus să încerc să fac asta ca un hobby, am ajuns să fac stream aproximativ în fiecare zi în ultimii 2 ani jumate.

Care sunt cele mai mari provocări cu care te-ai confruntat în timpul streamingului și cum le-ai depășit?
Momentan nu am avut provocări foarte mari, dar cea mai mare provocare este cea de a-ți face o comunitate cât mai mare și unită cu care să te poți distra și să împarți amintiri plăcute și neplăcute.

Cum te pregătești înainte de un stream? Ai o rutină specială?
Nu am o rutină specială, de obicei vin de la job, intru, salut băieții pe Discord… și intram la joacă

Ce factori consideri că au contribuit cel mai mult la creșterea canalului tău de Twitch?
Faptul că deși au fost zile cu puțini vieweri, aceia care erau m-au susținut discutând pe chat și ajutorul altor streameri. Sunt destul de mulți streameri cu comunități mai mari care dau raid/host pentru a ajuta alți streameri să crească.

Care este cea mai memorabilă experiență pe care ai avut-o ca streamer până acum?
Una din cea mai memorabilă experiență este când am ieșit la primul meet cu alți vieweri și streameri, am cunoscut oameni super misto cu care păstrez legătura zilnic. Iar a 2-a, zic eu, este când am avut plăcerea de a cunoaște un viewer american care a venit în România în vizită.

Cum te conectezi cu comunitatea ta de urmăritori? Ai o strategie specială pentru implicarea lor?
Desigur, eu cred că sunt printre puținii oameni din streaming care se joacă cu ORICE VIEWER, inclusiv cu cei începători. Consider că am ajutat mulți jucători care au început de la zero să se dezvolte și să se bucure de Escape from Tarkov (jocul principal pe stream-ul meu).

Cum gestionezi feedback-ul negativ și trolling-ul pe Twitch?
Nu prea poți să-l gestionezi, trolleri sunt pe toate platformele. Eu am diverse metode de troll pe canal :)) prin diverse sunete/comenzi :)). Iar despre feedback-ul negativ, de cele mai multe ori te ajută să crești, să “repari” ce faci greșit. Eu consider feedback-ul negativ un feedback constructiv. Iar în general pe mine nu mă afectează lucrurile negative nici în viața reală, sunt o persoană relaxată.

Care este jocul tău preferat și de ce? Există vreun motiv special pentru care te-ai concentrat pe acel joc în stream-uri?
Jocul preferat este Escape from tarkov, un simulator destul de hardcore, unde adrenalina este foarte mare. Jocul în sine îmi place pentru că este diferit, este greoi și slow phase. Nu este pentru oricine acest joc.

Cum găsești un echilibru între streaming și viața personală?
Un echilibru între viața personală și streaming am gasit pentru că am început să consider streaming-ul mai mult decât un hobby, daca îl numesc job poate sună prea serios și pompos, dar pentru mine comunitatea mea de oameni a devenit o responsabilitate și este ceva ce mă văd făcând în viitor ca job poate. Cred că mă ajută și faptul că iubita mea mă susține, fiind și ea gamerița și având amândoi nevoie de timpul nostru de joacă separat sau împreună. Comunitatea mea s-a obisnuit în mare parte cu programul meu de stream și de modul cum îmi organizez ieșirile / concediile cât să integrez și stream-ul în timpul meu.

Care sunt planurile tale pe termen lung în ceea ce privește streamingul? Ai vreun obiectiv major pe care ți-ai propus să-l atingi?
Nu am un obiectiv și nici nu o să îmi fac un obiectiv din streaming. O fac din plăcaere, când și cât pot. În trecut îmi doream să fac parterner cu Twitch, pentru mai multe oportunități (cum ar fi sponsorships, invitați la evenimente, etc…) dar este foarte greu și am renuntat.

Ce sfaturi ai oferi unui streamer aspirant care începe în acest domeniu?
Cel mai important lucru este să nu îți lași jobul, nu te apuca de streaming cu gândul că vei face bani să trăiești din asta. Am tot văzut persoane care se apucă de streaming și la un moment dat clachează și încep prin money begging. Al 2-lea cel mai important lucru, nu renunța din cauza persoanelor care vor veni să te șicaneze și să încerce să te înjosească. Ignoră cât mai mult trollingul și hatingul oferit de persoanele respective. Și al 3-lea lucru, încearcă să fii tu cel de zi cu zi. În rest, totul o să vină de la sine.

Cum crezi că va evolua industria streamingului în viitor și care sunt așteptările tale?
Industria crește exponential, apar pe zi ce trece streameri noi, dar și vieweri noi. Susțin cu interes și trec pe la diverși streameri prin chat pentru a viziona un joc nou sau să discutăm despre diverse lucruri.

Un mesaj pentru cititorii Jocuri247.ro?
Mai lăsați TikTok-ul si Instagram-ul și mai treceți și citiți și voi un interviu sau o știre 😀 Stay safe and keep gaming ♡

Peace & love. rush out