Știri

Tragedie în lumea jocurilor: The Day Before și-a închis serverele

Într-un final tragic pentru The Day Before, controversatul shooter pentru PC a ajuns la sfârșitul drumului său doar la o lună și jumătate de la lansare. Într-o scenă reminiscentă din post-apocalipsă, jocul dezvoltat de Fntastic a fost șters de pe Steam, serverele sale oprite, iar contul de Twitter și site-ul oficial au dispărut. O experiență de supraviețuire cu zombi care a stârnit atât aprecieri, cât și controverse în comunitatea de jucători, The Day Before și-a găsit sfârșitul într-un mod dramatic.

Trei supraviețuitori, ultimii rămași din ziua precedentă, au fost găsiți într-o scenă simbolică, stând în jurul unui foc de tabără într-o pădure. Cu serverele oprite și jocul scos din Steam, acest moment marcant a simbolizat sfârșitul unei experiențe care a avut parte de o călătorie tumultuoasă încă de la lansare.

The Day Before a fost inițial lansat pe 7 decembrie 2023 și a fost primit cu atât de laude, cât și cu critici. Problemele legate de mărci comerciale au determinat retragerea jocului de pe platforma Steam în ianuarie 2023, aducând cu sine o întârziere de nouă luni. În săptămânile care au urmat, jocul a fost într-o stare de limb, iar pe 22 ianuarie, serverele au fost oprite, punând capăt oficial existenței sale.

Echipa dezvoltatoare, Fntastic, a fost în centrul atenției pentru modul său controversat de gestionare, încurajând voluntari să lucreze la proiect oferind „coduri gratuite” și „certificate de participare”. Pe 22 decembrie, a fost anunțat că serverele vor fi închise, iar de atunci, Fntastic nu a mai făcut nicio postare pe Twitter. Site-ul oficial al The Day Before și site-ul Fntastic au dispărut, lăsând în urmă doar un JPEG care anunță închiderea studioului.

Acest sfârșit dramatic al The Day Before se adaugă la lista jocurilor care și-au găsit încheierea în industria jocurilor, într-un an care a fost martorul a peste 3.400 de concedieri în primele săptămâni ale anului. Cu toate acestea, este încă o dezamăgire să vedem că un joc este eliminat pe măsură ce industria se consolidează și se retrage.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *