Știri

Tradiția jocurilor gratuite PS Plus pentru vară este pe cale să se încheie în 2023

Sony a anunțat selecția jocurilor gratuite PS Plus Essential Tier pentru luna iunie 2023, dar surpriza este absența unui joc Call of Duty. Aceasta marchează o schimbare majoră în tradiția jocurilor gratuite PS Plus de vară care a avut loc în fiecare an începând din 2018.

2018: Black Ops 3
2019: Modern Warfare Remastered
2020: WWII and Modern Warfare 2 Campaign Remastered
2021: Black Ops 4

În ultimii ani, în fiecare vară, abonații PS Plus erau obișnuiți să primească un joc Call of Duty gratuit. Cu toate acestea, odată cu achiziționarea Activision Blizzard de către Microsoft și cu schimbările recente din industrie, această tradiție pare să ajungă la final.

Deși există posibilitatea ca Sony să aducă un joc Call of Duty în lunile următoare, situația actuală indică o posibilă schimbare în strategia de oferire a jocurilor gratuite pentru abonații PS Plus. În ultimele luni, au fost adăugate în serviciu jocuri deținute de Microsoft, cum ar fi Skyrim și Pillars of Eternity, ceea ce sugerează o mai mare deschidere a platformei către alte IP-uri.

Este incert ce jocuri vor fi incluse în viitoarele selecții PS Plus și dacă tradiția jocurilor gratuite de vară va fi reluată în viitor. Cu toate acestea, abonații PS Plus vor continua să primească o gamă variată de jocuri în fiecare lună.