Streameri

Timiditatea ce se ascunde în spatele unui grizzly – GirlyGrizzly

Pentru că site-ul crește, am decis să începem un nou capitol, în care să vă aducem în prim-plan creatori români de conținut, aceștia desfășurându-și, de obicei, activitatea pe Twitch, dar nu numai. În timp vom trece de la jucători la dezvoltatorii de jocuri, însă cu siguranță fiecare categorie are un rol foarte important, aceste ramuri fiind strâns legate. Articolele vor fi, de cele mai multe ori, scurte interviuri, prin care vom afla mai multe despre cum au început acest drum și ce își propun să facă pe viitor, însă vom încerca să furăm și mici secrete pentru a-i ajuta pe cei ce sunt la început de drum.

Azi o vom cunoaște pe GirlyGrizzly, o tânără streameriță foarte timidă dar și foarte sensibilă, însă ancorată la realitate, de la care puteți învăța foarte multe.

Cine este GirlyGrizzly?
Heyo! 3 perechi de urechiușe, 60% brain damage încercând să învăt acest joc “minunat”, League of Legends (greu), foarte vocală: acoperiți-vă urechile XD
Aceasta este descrierea mea de pe Twitch, dar acum că am pus bazele discuției, haideți să ne cunoaștem mai bine!
Sunt Girly Grizzy, aka Clara, Carlitos sau Mommy Bear (pentru că aparent am energie de mămica pe stream **deși nu sunt** și tind să fiu protectivă când vine vorba de ursuleții mei din comunitate/my little bear cubs), am peste 18 ani și 3 perechi de urechiușe, dintre care 2 sunt de ursuleț. Deși fac parte din comunitatea de streaming de pe Twitch de puțin timp (sub 1 an), pot spune că a fi streamer este mult mai magic decât pare: să poți forma legături cu oameni minunați; să impărțiți opinii, vise, râsete și întâmplări cu cei din jurul tău; să poți face ziua mai frumoasă unui om cu un zâmbet sau o vorba bună poate chiar și o mică glumă la care stă la bază propria greșală și bineînțeles să nu uităm de trollul nesfârșit din jocurile cele de toate zilele. Am multă energie și voie bună și sunt foarte vocală. Îmi place să râd la propriile greșeli și să mă provoc în a-nvăța lucruri noi chiar dacă înseamnă să mai iau o căzătură zdravană din când în când. Printre ceea ce iubesc pe lumea asta în afară de a-mi petrece eternitatea în fata calculatorului se numără și: noodles; shawarma; sportul/să fac exerciții; arta și crafting-ul; apa (bună pentru sanatate) și Tedi (bun pentru copilul din tine – sufletește vorbind); natura; gătitul; tencuitul și reparatul clădirilor – vorbesc serios; să îmi creez propriile lucuri în loc să mi le cumpar 😉 și multe altele

Cum ai ales acest nickname?
A fost o dezbatere puternică pe acest subiect la momentul respectiv, nu aveam idee de unde să încep, ce nume să îmi pun, până când am început să joc ranked în League of Legends. Odată cu câștigarea unui meci destul de strâns, cu o intenție puternică am scris în chat “GG’, îmi aduc aminte că am și exclamat cu voce tare în acel moment, după care m-a lovit! “GG”- de aici vreau să plece numele meu. Acum mai rămânea doar să îmi găsesc cele două cuvinte ce începeau cu litera G. Au fost multe variante, de la foarte comune, la cât se poate de ciudate: Gamer Girl(foarte inspirat); Gamer Grizzly; Gaming Goddess(prea cringe); Gaming Grill; Good Gamer Girl (nu e adevarat) și multe alte nume până când am ajuns la “Girly Grizzly”- “De ce Grizzly?” poate vă întrebați: răspunsul la această întrebare îl veți afla dacă veți continua să citiți.


De ce Vtuber, ești timidă?
HeHe, într-adevăr, sunt destul de timidă când vine vorba de a mă afișa în domeniul online. Nici pe rețelele sociale personale nu am poze cu mine :)), dar adevăratul motiv este că mă bucur de ideea de a fi un om simplu. Să îmi pot păstra intimitatea ca om și să pot forma conexiuni/prietenii fără ca “imaginea” de streamer să îmi afecteze în vreun fel integritatea ca persoană. În plus, îmi pot pune imaginația la contribuție și partea artistică din mine își poate spune cuvântul. Avatarul nu este doar o reprezentare a mea, este o formă de artă prin care mă pot exprima. De asemenea ideea de “Grizzly” a pornit de la bentița cu 2 pamponașe alb-negru ce o purtam în perioada respectivă și arătam ca un ursuleț cu 3 perechi de urechiușe :3.

Cum și când ai luat prima dată contact cu lumea jocurilor?
Cred că nu exagerez când zic că toți ne amintim de clasicul Metin2 RO. Deși poate acum nu ni se mai pare la fel de impresionant, pentru mine, a însemnat prima conexiune în mod direct cu jocurile online. Țin minte că mă uitam la cineva din familie cu atâta uimire și interes la cum își creea caracterul de ninja, versiunea feminină, înaltă și frumos îmbrăcată cu o armură lucitoare (deși nu știam că mai e cale lungă până la ea) și cuțite frumos inscripționate în ambele mâini. Acela a fost momentul în care am intrat oficial în lumea gamingului. Astfel mi-am făcut prieteni și am trecut din joc în joc, până cand am ajuns la League of Legends, jocul de care am fost legată de mai bine de 6 ani (deși nu se vede la skill). Sunt legată de jocurile multiplayer deoarece acestea mi-au deschis ușile prieteniei și opotrunitatea de a întelege că un player nu este doar un player, ci un om cu sentimente, gânduri și trăiri la fel ca tine ;).

Când și de ce ai simțit nevoia să treci pragul de la jucător la streamer?
Hmmm.. Primul gând a fost acum vreo 4 ani (2019). Toată lumea petrecea din ce în ce mai mult timp pe internet din pricina pandemiei și fără să îmi dau seama am creat multe grupulețe de dimensiuni medii de oameni ce îmi împărtășeau opiniile lor cum că aș fi bună ca streamer deoarece sunt funny când mă supăr la un joc, fac glume amuzante și ca vorbesc mult sau am carismă. La momentul respectiv nu puteam vedea ceea ce ei vedeau în mine, așa că a ramas doar un gând. Timpul a trecut și am devenit din ce în ce mai pasionată de League, intrând în grupuri noi, cunoscând oameni noi, am primit aceeași remarcă: “Apucă-te de streaming!”. Am fost pusă pe gânduri încă un an de atunci, deoarece nu doaream să mă arăt pe cameră și credeam că este absolut necesar să faci acest lucru pentru a putea fi un streamer cu potențial, până într-o zi în care am dat peste conceptul de Vtuber. Atunci am știut ce am de facut. Am creat un avatar și peste puțin timp Girly Grizzly a fost pentru prima oară Live.

Ce jocuri obișnuiești să joci pe stream?
În mare, streamurile sunt în jurul League of Legends-ului, dar am mai adaugat și un Valorant ici-colo și ocazional, de la RPG-uri, la jocuri precum Stardew Valley, Minecraft, Apex Legends, Phasmophobia etc.


Cum ți-ai descrie comunitatea?
Cum i-aș descrie pe micii mei ursuleți? Minunați – acesta este cuvântul potrivit. Suntem de la mici la mari, cu povești unice și înduioșătoare, jucători de League, artiști dar și cu multe talente și pasiuni diverse. Mulți se uită doar la numere, dar uită să vadă persoana din spatele ecranului, cu sentimente și experiențe reale care prin intermediul streamului ajunge să facă parte din comunitatea ta. Fiecare nume are o poveste, o glumă la bază sau doar o formă de creație personalizată, ceea ce îi face unici în felul lor. Aceasta este comunitatea noastră de ursuleți, unii mai năzdrăvani, unii mai timizi sau cuminței, dar minunați, cu suflet bun și unicați în felul lor <3. Fără ei, noi, că streameri, nu am putea exista, așa că vă mulțumim pentru oportuniatatea de a vă aduce un zâmbet pe buze.


Ce sfaturi ai pentru cineva care vrea să devină streamer?
Curaj – ai curajul de a începe chiar dacă nu ai totul pus la punct (vei învăța pe parcurs).
Consistența – ai crede că daca ai carismă și talent te va propulsa direct în numerele mari, dar din păcate nu este așa. Consistența este un factor cheie în a putea fi apreciat ca streamer și ulterior crește în acest domeniu. De asemenea, îți crește șansa să ai parte de un raid de la cineva mai mare. Nu ai de unde să știi ;P. Programul de stream se încadrează tot la această categorie.
Învață algoritmul social media – uneori chiar dacă avem talent și consistență, când vine vorba de social media sau social platforms cum ar fi și Twitch, fiecare are un algoritm al său care te poate ajuta să crești mult mai repede decât te așteptai. Sunt multe informații pe internet legate de acest subiect.
Nu te uita doar la numere!!! – fiecare “număr” pe care îl vezi pe ecranul live-ului tău este defapt o persoană reală, ca și tine, cu emoții și experiențe reale. Tratează-i cu respect și înțelegere.
Împrietenește-te cu alți streameri – deși poate părea contradictoriu pentru că încerci să “concurezi” într-un fel cu ei, în comunitatea de streaming ai fi surprins cât de plăcut poate fi. Mulți din ei se dovedesc a fi foarte prietenoși și off stream și îți înțeleg drumul ce urmează să îl parcurgi. Și ei au fost acolo la un moment dat.
Nu lăsa 1-2 oameni care sunt mai năzdrăvani să strice armonia comunității!!! – înteleg că ești la început și poate vrei să ții de fiecare persoană care vine la tine pe live deoarece vrei să crești și nu vrei să superi pe nimeni, dar uneori acele 1-2 persoane pot crea neplăceri, iar cei ce vor să ți se alature în comunitate, poate vor fi descurajați de comportamentul acelor una, două persoane și se vor retrage sau chiar pleca.
Stabilește niște reguli clare și nu lăsa pe nimeni să se abată de la ele, chiar dacă îți sunt prieteni – este de înțeles dacă uneori oamenii fac o greșeala din neștiință și le poți explica unde au greșit, dar dacă se continuă cu același comportament, acesta va trebui sancționat ca atare, chiar dacă îți sunt prieteni.
Fii tu însăți – chiar dacă e bine să iei elemente care atrag la public și să le implementezi în propriul stream, fii tu însăți. Gândește-te la scenariul în care poate devii popular și trebuie să păstrezi această “șarada” pentru câteva ore aproape în fiecare zi, nu va mai fi o plăcere, vei ajunge să urăști ce faci, să te simți nesigur și posibil să clachezi.
Învață să vorbești cu propria persoană – la început, cel mai probabil nu vei avea persoane cu care să vorbești pe chat, se întâmplă până și la cei mai măricei. Învată să descrii ceea ce faci, procesul de gândire, să vorbești cu comunitatea, să pui întrebări, chiar dacă nu îți răspunde nimeni. Este dificil, dar nu imposibil. Am încredere că poți reuși.

Pe când un face reveal?
După cum am spus și mai sus, îmi place intimitatea. Asta nu înseamnă că dacă avem ocazia să ne vedem și suntem suficient de apropiați nu ne-am putea întâlni. Probabil nu vom face poze, dar tot ne-am putea vedea. Deja am avut parte de această experiență minunată în cadrul streamingului așa că … ¯\_(ツ)_/¯ <3 Unde te pot găsi oamenii?
Ma puteti gasi pe TWITCH, marti, miercuri, vineri începând de la ora 19.00, iar sâmbătă și duminică începând de la ora 18.00 și stăm oriunde până la 22.00-02.00 ;). Bineînțeles că pe DISCORD ajungem să stăm via voice sau text și să ne cunoaștem, jucăm împreună, participăm la concursuri și giveaway-uri și tot prin intermediul serverului de discord se anunță și schimbările de program, live-urile și diverse anunțuri random :)). Mi-am propus să mă alătur și platformei YOUTUBE pe care se va posta atât activitate din timpul streamului, cât și tutoriale legate de streaming și vtubing în general. Dacă aveți și alte curiozități, vă invit să veniți pe Discord sau să intrați pe LINKTR.EE. Vă îmbrățișez cu drag și multumesc Jocuri247.ro pentru oportunitatea de a fi aici, pe cel mai tare site romananesc de știri de jocuri!

Un mesaj pentru cititorii Jocuri 24/7 🙂
Tot ce pot spune este că dacă v-a plăcut câtuși de puțin această lectură, nici nu se compară cu conținutul informativ al acestui site! Jocuri247.ro ne oferă oportunitatea de a fi în trend cu noutățile din lumea gamingului atât ca gameri de zi cu zi cât și ca streameri (mai ales că ne dă idei noi pentru jocuri în care putem trolla XD). Lăsând la o parte că este un site foarte bine redactat, plin cu noi oportunități de experiență virtuală, inițiativa din spatele site-ului este deosebită. Din experiența mea cu site-urile românești, nu am avut parte decât de confuzie și frustrare referitor la interfață, informații, stil etc, însă acest site în sfârșit ridică ștafeta în acest domeniu pe plan românesc. Totodată vă invit să citiți și relatările colegilor mei de la categoria de STREAMERI pentru o experiență autentică de “Cum am ajuns aici ¯\_(ツ)_/¯ ?” XD. Vă mulțumesc atât vouă, Jocuri274.ro, cât și celor ce au citit până aici. Vă îmbrățișez călduros <3.