Știri

The Monster Factory: cum se creează limbi extraterestre pentru Marvel’s Guardians of the Galaxy

The Monster Factory este o echipă de cascadori vocali talentați care creează sunete pentru tot felul de creaturi și monștri în jocuri video, filme și multe altele. De la zombi la extratereștri, munca lor poate fi auzită într-o varietate de medii. Recent, la Gamescom LATAM, CEO-ul companiei, Sébastien Croteau, a discutat despre implicarea lor în jocul video Marvel’s Guardians of the Galaxy, dezvăluind detalii despre cum au creat o limbă extraterestră pentru joc.

Mai mult decât sunete aleatorii: Croteau a explicat că procesul de a da voce extratereștrilor nu se rezumă la simpla generare de sunete aleatorii. Similar cu actorii care își studiază personajele, ei trebuie să ia în considerare aspectul fizic al creaturilor, trăsăturile faciale și corporale, pentru a crea sunete care să se potrivească. De asemenea, este important să se ia în considerare funcția creaturii: este un animal sălbatic, o creatură inteligentă sau o rasă războinică?
Limbaje inventate: În unele cazuri, The Monster Factory creează limbaje complet noi. Pentru Guardians of the Galaxy, Croteau a trebuit să inventeze o limbă extraterestră care să sune “autentic ca o conversație între ființe inteligente”.
Elemente umane: Chiar și atunci când creează limbi noi, este important să se păstreze anumite elemente ale limbajului uman, cum ar fi inflexiunea vocii la sfârșitul unei întrebări. Acest lucru ajută jucătorii să înțeleagă că ascultă o limbă, nu doar zgomote aleatorii.
Reguli și structură: Limbajele extraterestre inventate de The Monster Factory nu sunt doar o colecție de sunete aleatorii. Ei stabilesc reguli și structuri gramaticale pentru a le face mai realiste și mai ușor de învățat de către alți actori vocali implicați în proiect.

Munca atentă a The Monster Factory a dus la crearea unor limbi extraterestre care sună naturale și credibile în Guardians of the Galaxy. Deși scopul lor este adesea să treacă neobservați, contribuția lor la joc este esențială pentru a crea o experiență imersivă pentru jucători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *