Știri

Sumo Group anunță concedieri masive: peste 200 de angajați afectați

Sumo Group, compania-mamă a Sumo Digital și Secret Mode, a decis să efectueze concedieri masive, afectând peste 200 de angajați în diverse locații din Canada, Regatul Unit, Polonia, Republica Cehă și India. Această decizie vine ca răspuns la provocările anticipate în industria jocurilor în următoarele luni.

Cu peste 1.400 de angajați în întreaga lume, Sumo Group a anunțat că va concedia aproximativ 15% din forța sa de muncă pentru a se adapta mai bine la schimbările economice și industriale viitoare.

„Deși Sumo a reușit să navigheze prin multe din dificultățile recente ale industriei jocurilor, nu am fost imuni și trebuie să ajustăm operațiunile noastre pentru a ne asigura că suntem pregătiți pentru viitor”, a declarat Sumo Group într-un comunicat.

Decizia de a reduce personalul este parte a unei strategii mai ample de a reduce costurile și de a consolida poziția companiei în piață. Acest pas va afecta angajații din diferite divizii și locații ale companiei, inclusiv din studiourile din care fac parte Sumo Digital și Secret Mode.

Sumo Digital, cunoscut pentru dezvoltarea unor titluri precum Sackboy: A Big Adventure și Team Sonic Racing, și-a extins recent portofoliul prin achiziția studioului de dezvoltare Camera Chineză, care lucrează la viitorul titlu de groază Still Wakes the Deep.

Sumo Group se alătură unei liste crescânde de companii din industria jocurilor care au fost nevoite să efectueze concedieri semnificative în 2024, numărul total de locuri de muncă afectate depășind 10.000 la nivel global. Printre companiile afectate se numără PlayStation, Microsoft, Electronic Arts, Take-Two Interactive, Ubisoft, Sega, Riot Games și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *