Știri

Studioul Gearbox Entertainment a fost achiziționat de Take-Two Interactive, confirmă dezvoltarea Borderlands 4

Gearbox Entertainment, creatorii celebrei serii de jocuri Borderlands, și-au confirmat plecarea din cadrul Embracer Group, anunțând în același timp achiziționarea lor de către Take-Two Interactive/2K. Acest anunț vine ca o surpriză pentru mulți fani, confirmând totodată dezvoltarea activă a mult așteptatului Borderlands 4.

Fondatorul Gearbox, Randy Pitchford, a distribuit această veste pe rețelele sociale, subliniind că Take-Two Interactive și 2K vor juca un rol important în evoluția viitoare a companiei. În plus, comunicatul oficial de presă al Take-Two a confirmat că “următoarea iterație” a francizei Borderlands este în dezvoltare activă, consolidând astfel anticipațiile fanilor.

Cu o dată de finalizare estimată până la 30 iunie 2024, achiziția în valoare de 460 de milioane USD marchează un nou capitol pentru Gearbox și Take-Two Interactive. Pe lângă Borderlands, Take-Two dobândește și alte IP-uri valoroase, cum ar fi Tiny Tina’s Wonderlands, Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms și Duke Nukem.

Embracer Group, în schimb, își păstrează unele IP-uri și companii, inclusiv Gearbox Publishing San Francisco, care va fi redenumită. Totodată, Embracer își menține drepturile de publicare pentru francizele Remnant, Hyper Light Breaker și altele.

Această mutare nu este surprinzătoare având în vedere trendul de consolidare și achiziții din industria jocurilor în ultimii ani. Gearbox este doar ultima dintr-o serie de reorganizări, aceasta urmând după achiziționarea pretinsului dezvoltator KOTOR Remake, Sabre Interactive, și alte decizii strategice importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *