Știri

Steam stabilește un nou record de utilizatori concurenți la începutul anului 2024

Primul weekend al anului a adus cu el un început impresionant pentru Steam, care a înregistrat un nou record de utilizatori simultani din toate timpurile. Într-un moment notabil, platforma a avut 33.675.229 de jucători conectați în același timp, marcând un vârf remarcabil în activitatea sa online.

Acest nou record vine după ce, cu puțin timp în urmă, Steam a doborât recordul anterior de utilizatori care se joacă efectiv, cu 10.837.140 de jucători activi. Este demn de menționat că acest eveniment a avut loc în ciuda faptului că recordul anterior pentru utilizatori conectați a fost stabilit în martie 2023, aproape cu 100.000 de utilizatori mai puțin decât cel actual.

Motivul acestei creșteri masive de utilizatori în acest weekend specific rămâne o ghicire, dar se presupune că întoarcerea la rutina zilnică pentru mulți oameni, odată cu reluarea activităților normale, a determinat oamenii să caute relaxare și distracție în jocurile video.

Pe lângă acest record impresionant, Steam a introdus, de asemenea, o nouă funcționalitate prin intermediul versiunii beta a serviciului, permițând utilizatorilor să ascundă jocurile din bibliotecă. Această adiție vine ca un răspuns la nevoia de confidențialitate, oferind utilizatorilor posibilitatea de a gestiona conținutul vizibil în biblioteca lor.

Rezultatele Steam Awards au fost, de asemenea, dezvăluite recent, cu Starfield câștigând premiul pentru „cel mai inovator gameplay”, Baldur’s Gate 3 fiind desemnat „Jocul anului”, iar Lethal Company aducând acasă premiul „mai bine cu prietenii” în categoria de hit-uri indie surpriză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *