Știri

Steam încetează suportul pentru Windows 7, 8 și 8.1

Cu începutul noului an, Valve a oficializat încetarea suportului pentru utilizatorii Steam care rulează pe versiunile mai vechi de Windows, și anume Windows 7, 8 și 8.1. Astfel, cei care doresc să continue să utilizeze platforma de jocuri digitală vor trebui să facă upgrade la Windows 10 sau 11 conform recomandărilor Valve.

Deși utilizatorii încă pot accesa Steam pe sistemele de operare menționate, Valve nu va furniza actualizări pentru aceste versiuni mai vechi. Astfel, orice probleme sau erori care ar putea apărea în interacțiunea cu versiunile noi ale Steam nu vor fi remediate de către Valve. În cele din urmă, există posibilitatea ca Steam să înceteze să funcționeze pe versiunile mai vechi de Windows.

Decizia de a renunța la suportul pentru Windows 7, 8 și 8.1 a fost anunțată inițial de Valve în martie 2023. Compania a explicat că, deoarece Steam utilizează o versiune încorporată a Google Chrome, trebuie să alinieze cerințele sistemului de operare cu cele ale Chrome, care a încetat suportul pentru versiunile de Windows mai vechi de 10.

Este de remarcat faptul că Valve a menținut suportul pentru Windows 7 mai mult decât Microsoft însuși, care a încheiat oficial suportul pentru acest sistem de operare în 2020. Pe de altă parte, suportul pentru Windows 8 și 8.1 s-a încheiat în ianuarie 2023. Utilizatorii sunt încurajați să facă upgrade la versiuni mai recente pentru a beneficia de funcționalitățile și actualizările oferite de Steam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *