Știri

Star Wars Jedi: Survivor a câștigat premiul Grammy pentru cea mai bună coloană sonoră a unui joc video

Star Wars Jedi: Survivor a câștigat premiul Grammy pentru cea mai bună coloană sonoră a unui joc video în acest an, învingând competiția oferită de Hogwarts Legacy și God of War: Ragnarök pentru a revendica acest titlu de onoare.

Acordat pentru “Cel mai bun scor pentru jocuri video și alte medii interactive”, premiul Grammy a fost acordat lui Stephen Barton și Gordy Haab pentru contribuția lor la partitura ultimei aventuri Star Wars de la Respawn Entertainment. Cei doi artiști au urcat pe scenă pentru a primi premiul, iar Haab a mulțumit familiei sale pentru susținerea lor, în timp ce Barton l-a dedicat profesorului său de muzică.

Printre ceilalți nominalizați se numără jocuri precum Hogwarts Legacy, Call of Duty: Modern Warfare 2 și God of War: Ragnarok. Compozitorul coloanei sonore Bear McCreary de la God of War a fost nominalizat pentru al doilea an consecutiv. De asemenea, Stray Gods, un joc de rol interactiv muzical, regizat de David Gaider, a fost inclus în lista de nominalizări.

Este al doilea an consecutiv în care un joc video câștigă premiul Grammy pentru cea mai bună coloană sonoră, consolidând astfel recunoașterea și importanța muzicii în lumea jocurilor.

Star Wars Jedi: Survivor Force a fost lansat pe PC în aprilie anul trecut și a fost bine primit atât de critici, cât și de jucători. Jocul a reușit să depășească vânzările de lansare ale predecesorului său, Jedi: Fallen Order, și a primit numeroase premii și aprecieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *