Știri

Square Enix anunță pierderi masive de 140 de milioane de dolari

Square Enix, renumitul dezvoltator de jocuri cunoscut pentru seria Final Fantasy, a făcut o declarație către investitori, anunțând că se așteaptă la pierderi semnificative în urma „abandonării conținutului”. Aproximativ 140 de milioane de dolari în pierderi sunt prognozate pentru anul fiscal încheiat în martie 2024.

Compania a menționat că aceste pierderi sunt rezultatul unei revizuiri ample a proceselor de dezvoltare, cu intenția de a se concentra mai mult pe dezvoltarea jocurilor de înaltă definiție. Cu toate acestea, nu a oferit detalii specifice cu privire la conținutul care a fost abandonat.

În ianuarie, CEO-ul Square Enix, Takashi Kiryu, a indicat dorința companiei de a asigura o calitate superioară a fiecărui titlu prin slăbirea gamei lor, menționând dezvoltarea unei „game variate de titluri” drept „fărâmare” a resurselor. Această mișcare ar putea afecta jocuri precum Marvel’s Avengers, Forespoken, Balan Wonderworld și altele.

Cu toate acestea, este posibil ca aceste pierderi să fie mai mult legate de prioritățile de dezvoltare ale companiei decât de performanța unui joc specific, cum ar fi Final Fantasy 7: Rebirth. Deși continuarea acestui joc a vândut mai puțin decât versiunea sa anterioară, acest lucru ar putea fi atribuit unor factori precum lansarea în timpul pandemiei și specificul seriei.

În timp ce Square Enix trece printr-o perioadă de ajustare, speranțele sunt că va găsi echilibrul potrivit între prioritățile de dezvoltare și nevoile fanilor săi. Acest lucru este crucial nu numai pentru succesul jocurilor lor, ci și pentru menținerea unei reputații solide în industria jocurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *