Știri

Sony și Honda uimesc la CES 2024 cu AFEELA: o mașină ce poate conduce cu controlerul PlayStation DualSense

Sony a făcut o dezvăluire spectaculoasă la CES 2024, prezentând în colaborare cu Honda proiectul AFEELA – o mașină autonomă cu capacitatea de a fi controlată printr-un controler PlayStation DualSense. Prezentarea a inclus un prototip al mașinii, cu un interior ultra-larg și un exterior distinctiv, amintind de universul SF distopic.

Noul vehicul, numit AFEELA, a fost descris ca oferind “inteligentă de neegalat, amintindu-și, comunicând, protejând și inspirând oamenii”. Parteneriatul dintre Sony și Honda include și o colaborare cu Microsoft pentru a licenția Azure OpenAI pentru a servi ca “agent personal conversațional”.

Proiectul AFEELA a fost prezentat ca fiind capabil să utilizeze realitatea augmentată (RA) condusă de Unreal Engine pe ecranele sale vaste de bord, proiectând imagini de monștri colosali care par a păși pe drum în timp ce conducătorul automobilului. De asemenea, s-a menționat că AFEELA poate fi controlată cu un controler PlayStation DualSense.

Președintele Honda, Izumi Kawanishi, a demonstrat capacitatea de a conduce mașina pe scenă folosind controlerul, subliniind totuși că era doar o demonstrație tehnologică în acest stadiu. Parteneriatul cu Polyphony Digital, dezvoltatorii interni ai seriei Gran Turismo, a fost menționat pentru a aduce “experiențe virtuale și din lumea reală” în acest proiect inovator.

Cu toate acestea, ideea de a conduce o mașină reală cu un controler de joc PlayStation DualSense a fost primită cu reacții amestecate, iar anumite aspecte ale proiectului AFEELA au fost criticate ca fiind spectaculoase și îngrijorătoare. Sony a menționat că parteneriatul se va concentra și pe integrarea experiențelor virtuale și reale, sugerând că AFEELA ar putea aduce noi dimensiuni în lumea automobilelor autonome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *