Știri

Sony reduce semnificativ finanțarea pentru dezvoltarea PS VR2

Potrivit unui raport recent, Sony reduce semnificativ finanțarea dezvoltării jocurilor pentru PlayStation VR2 (PS VR2). Se pare că doar două titluri exclusive sunt în prezent în curs de dezvoltare internă la Sony pentru platforma VR, indicând o posibilă retragere a companiei din spațiul realității virtuale.

Această reducere bruscă a investițiilor vine după lansarea dezamăgitoare a PS VR2 în februarie 2023. Dispozitivul nu a reușit să atingă așteptările de vânzări și a suferit din cauza lipsei de suport software atât de la prima parte, cât și de la terți, pe lângă prețul său ridicat.

Raportul sugerează că Sony ar fi putut renunța deja la planurile sale de a oferi sprijin semnificativ pe termen lung pentru PS VR2, la doar un an de la lansare.

Cu toate acestea, compania a încercat să stimuleze interesul pentru PS VR2 prin lansarea unui adaptor care îl face compatibil cu jocurile VR pentru PC în august 2024. Adaptorul va fi vândut cu 59,99 USD.

În martie 2024, au existat, de asemenea, rapoarte conform cărora Sony a oprit producția PS VR2 pentru a reduce stocul de unități nevândute.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *