Știri

Sony permite utilizarea PSVR2 pe PC, dar există costuri suplimentare și limitări

Într-o mișcare așteptată de mulți, Sony a anunțat că PlayStation VR2 (PSVR2) va putea fi utilizat pe PC începând cu 7 august. Aceasta este o veste excelentă pentru cei care dețin deja setul cu cască și doresc să-și extindă utilizarea dincolo de PlayStation 5. Cu toate acestea, această funcționalitate vine cu câteva costuri și limitări suplimentare.

Pentru a conecta PSVR2 la PC, va fi necesar un adaptor special, care va costa aproximativ 59,99 USD / 59,99 EUR / 49,99 GBP și va fi disponibil la comercianți selectați și direct pe site-ul PlayStation. Pe lângă acest adaptor, utilizatorii vor avea nevoie și de un cablu DisplayPort compatibil cu DisplayPort 1.4, care se vinde separat.

„Am vrut să aducem mai întâi MFL 2 la Steam Early Access”, a comentat Michael Mendheim, creatorul seriei Mutant Football League, „Deoarece Mutant Football League a fost întotdeauna un proiect de colaborare între noi, dezvoltatori și comunitatea MFL. Accesul timpuriu oferă cea mai bună platformă pentru a modela viziunea jocului și pentru a asigura o experiență de joc distractivă și grozavă cu baza de fani.”

Deși utilizarea PSVR2 pe PC deschide noi oportunități, cum ar fi jocul „Half-Life Alyx”, trebuie menționat că anumite funcționalități ale căștilor nu vor fi disponibile pe PC. Printre acestea se numără HDR, feedback cu căști, urmărire ochi, declanșatoare adaptive și feedback haptic. Cu toate acestea, caracteristici precum rezoluția 4K, detectarea atingerii cu degetul, vizualizarea transparentă și audio 3D vor rămâne disponibile.

Sony a publicat și cerințele minime pentru utilizarea PSVR2 pe PC:

Sistem de operare: Windows 10 64-bit / Windows 11 64-bit
Procesor: Intel Core i5-7600 / AMD Ryzen 3 3100 (arhitectura Zen 2 sau mai recentă)
RAM: 8 GB sau mai mult
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 sau mai recent (arhitectura Turing sau mai recentă), seria NVIDIA RTX, AMD Radeon RX 5500XT sau mai recent / AMD Radeon RX 6500XT sau mai recent
Pentru cea mai bună performanță, este recomandată o placă grafică NVIDIA GeForce RTX 3060 sau mai recentă sau AMD Radeon RX 6600XT sau mai recentă
DisplayPort: DisplayPort 1.4 (port de ieșire DisplayPort sau Mini DisplayPort standard necesar)
USB: Numai conexiune directă
Bluetooth: Bluetooth 4.0 sau o versiune ulterioară
În plus, PSVR2 beneficiază de o reducere de 90 GBP într-o promoție care se desfășoară până pe 12 iunie, oferind o oportunitate bună pentru cei care doresc să achiziționeze setul cu cască acum că este compatibil cu PC-ul, economisind astfel 40 GBP chiar și cu costul adaptorului inclus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *