Știri

Sony elimină revendicarea 8K de pe cutiile PlayStation 5

Când PlayStation 5 a fost lansată în 2020, caseta de sistem afișa o siglă 8K care promitea suport pentru titlurile viitoare cu grafică 8K. Însă, recent, fanii au observat că Sony a eliminat în liniște orice mențiune despre 8K de pe cutiile PlayStation 5.

Prin PlayStation Lifestyle, un thread Reddit a devenit viral cu aceste știri. Unii fani de pe rețelele sociale au numit-o chiar publicitate falsă, exprimându-și nemulțumirea și frustrarea.

„M-am chinuit la nesfârșit de când PS5 a lansat despre acea insignă de 8K. Este publicitate falsă și Sony ar trebui dat în judecată pentru asta. PS5, deși este mai mult decât capabil să afișeze o rezoluție de 8K, chiar dacă este doar pentru redarea video, nu este capabil să iasă efectiv la…,” a scris un utilizator Twitter sub numele de The Evangelion Chronicler.

Întrebările frecvente de pe site-ul oficial Sony din 2020 afirmau că „PS5 este compatibil cu ecranele 8K la lansare, iar după o viitoare actualizare a software-ului sistemului va putea scoate rezoluții de până la 8K atunci când conținutul este disponibil, cu software-ul acceptat.” Cu toate acestea, până în prezent, singurul joc care oferă rezoluție 8K pe PS5 este The Touryst, care seamănă mai mult cu Minecraft decât cu un joc cu imagini avansate.

Realitatea este că 8K nu a fost adoptat pe scară largă de dezvoltatorii de jocuri video și nici măcar de realizatorii de film în acest moment. Există televizoare 8K pe piață, dar poate trece destul de mult timp, dacă vreodată, până să devină standardul fie pentru jocuri, fie pentru divertisment.

Sony nu a fost singura companie care a revendicat suport 8K cu actuala generație de console. Microsoft s-a lăudat și cu capabilitățile 8K ale Xbox Series X în 2020. Dar aceleași motive din spatele lipsei de titluri 8K ale PS5 sunt și motivul pentru care acestea sunt absente din Xbox Series X.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *