Hardware Știri

Sony brevetează un nou controler PS5 cu sloturi pentru încărcarea căștilor

Un brevet recent publicat sugerează că Sony ar putea avea în plan un nou controler pentru PlayStation 5 (PS5) care va dispune de sloturi pentru stocarea și încărcarea căștilor wireless.

Brevetul arată diferite configurații ale sloturilor destinate căștilor pe controlerul DualSense al PS5, ceea ce lasă deschisă posibilitatea ca designul să nu fie încă finalizat.

Deși nu este clar dacă Sony dezvoltă activ acest controler, brevetele recente și lansările viitoare sugerează că un nou anunț privind un controler DualSense ar putea fi pe cale să fie făcut.

Această știre vine la scurt timp după ce Sony a anunțat InZone Buds, o pereche de căști wireless orientate către jocuri, cu audio spațial 360 și un preț de 200 de dolari. Acestea nu sunt singurele căști wireless pe care gigantul tehnologic le va lansa în următoarele luni, căștile Pulse Explore fiind dezvăluite într-o postare pe blogul PlayStation în luna august.

Cu două perechi de căști wireless în dezvoltare, este posibil ca Sony să caute modalități de a integra aceste oferte audio în ecosistemul actual PlayStation. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă există o cerere semnificativă pentru un controler conceput pentru stocarea și încărcarea căștilor wireless, mai ales că Pulse Explore și InZone Buds vin cu propriile lor carcase de încărcare și cu durata de viață a bateriei actualului model DualSense fiind deja o problemă pentru unii jucători.

Trebuie să menționăm că brevetarea unui produs nu înseamnă neapărat că acesta va fi lansat. Companiile depun adesea brevete pentru a-și proteja inovațiile și tehnologiile, iar acestea pot rămâne doar la stadiul de concept. Cu toate acestea, datele recente sugerează că Sony explorează activ noi idei în ceea ce privește controlerele pentru PS5.

Nu este primul brevet legat de controlere depus de Sony în ultima perioadă. Luna trecută, a apărut un brevet care sugerează posibilitatea unui ecran tactil atașabil pentru controlerul DualSense. Aceste brevete indică un interes crescut din partea Sony în dezvoltarea și îmbunătățirea experienței de joc pe PS5.

Deși nu avem încă o confirmare oficială cu privire la lansarea acestui controler, se pare că Sony își menține angajamentul de a aduce noi inovații în lumea gaming-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *