Hardware

Sony anunță lansarea unui nou PS5, mult mai mic

Sony a făcut un anunț oficial privind lansarea unei versiuni mai mici a consolei PlayStation 5 (PS5), denumită pe scurt “PS5 Slim”. Această consolă mai mică va fi disponibilă în noiembrie și va avea aceleași specificații tehnice ca și versiunea actuală a PS5.

Noul PS5 Slim va fi disponibil în două variante de preț în Statele Unite. Varianta cu o unitate de disc Ultra HD Blu-ray va costa 500 de dolari, în timp ce varianta doar digitală, fără unitate de disc, va avea un preț de 450 de dolari. Comparativ, actualul PS5 doar digital se vinde cu 399 de dolari.

Principalele diferențe ale noului PS5 includ reducerea volumului cu peste 30% și o greutate mai mică. Designul a fost ajustat, având acum patru panouri de acoperire separate, cu panourile superioare având un finisaj lucios, în timp ce cele inferioare rămân mate.

O caracteristică interesantă este posibilitatea de a adăuga ulterior o unitate de disc Blu-ray la versiunea doar digitală a noului PS5 Slim. Această opțiune va costa 80 de dolari suplimentari în SUA, dar oferă flexibilitate jucătorilor care doresc să migreze spre o unitate de disc mai târziu.

În ceea ce privește spațiul de stocare, PS5 Slim va dispune de 1TB de spațiu de stocare, în creștere față de modelele anterioare care aveau doar 800 GB disponibili. Cu toate acestea, în interior, nu se așteaptă modificări majore în funcționalitate sau performanță.

Sony a confirmat că noul PS5 Slim va deveni singurul model disponibil pe măsură ce stocul actual al modelului PS5 se epuizează.

Această nouă versiune a PS5 se va lansa în noiembrie și va fi disponibilă la prețurile următoare în diferite regiuni:

SUA: PS5 cu unitate de disc – 499,99 USD | Numai PS5 digital – 449,99 USD
Europa: PS5 cu unitate de disc – 599,99 EUR | Numai PS5 digital – 449,99 EUR
Marea Britanie: PS5 cu unitate de disc – 479,99 GBP | PS5 digital doar – 389,99 GBP
Japonia: PS5 cu unitate de disc – 66.980 JPY (inclusiv taxe) | Numai PS5 digital – 59.980 JPY (include taxe)

Această lansare reprezintă o opțiune interesantă pentru jucători și oferă mai multe variante de preț pentru aceasta consolă populară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *