Știri

Sega tocmai și-a anulat cel mai scump joc vreodată

Un raport recent dezvăluie că jocul online de extracție dezvoltat de Sega, intitulat Hyenas, a fost anulat și era considerat cea mai costisitoare producție de jocuri din istoria editorului, depășind chiar Shenmue, care a fost unul dintre cele mai scumpe jocuri ale Sega, costând 70 de milioane de dolari la începutul secolului.

Hyenas, anunțat în iunie 2022, a fost dezvoltat de Creative Assembly, cunoscut pentru titluri precum Total War și Alien: Isolation. Jocul era un shooter FPS multiplayer cu tematică spațială și piraterie științifico-fantastică, în care echipele de jucători se confruntau atât cu alți jucători, cât și cu NPC-uri pentru a fura obiecte valoroase și piese de cultură pop. Cu toate acestea, pe 28 septembrie, la doar 17 zile după cea mai recentă versiune beta a jocului, Sega a anulat Hyenas înainte de lansarea oficială. Dezvoltatorii care au lucrat la proiect au declarat că acesta a fost cel mai scump joc video creat vreodată de Sega.

Raportul dezvăluie că motivul anulării jocului a fost o lipsă de direcție și o schimbare a motorului la jumătatea dezvoltării, care a provocat numeroase probleme. Un dezvoltator anonim a menționat „lipsa totală de direcție” și o conducere care părea „adormită la volan” drept motivele eșecului. De asemenea, s-a afirmat că schimbarea motorului „la jumătatea procesului” a complicat lucrurile și mai mult. Potrivit surselor, jocul a primit aprobarea pentru dezvoltare cu intenția de a crea un shooter pentru consolă cu un apel larg, fiind inspirat de Destiny și PUBG.

Hyenas era considerat un exemplu al așa-numitelor „Super Jocuri” ale Sega și avea un buget pe măsură. Un dezvoltator care a lucrat la joc a menționat că acesta era „jocul cu cel mai mare buget vreodată” al Sega.

Deși inițial era planificată o lansare premium, jocul a fost schimbat într-un shooter gratuit. Cu toate acestea, după numeroase teste închise beta, Sega nu a fost mulțumită de progresul jocului, ceea ce a dus la anularea acestuia la sfârșitul lunii septembrie.

1 Comment

Comments are closed.