Știri

SEGA anunță reduceri masive de personal și vânzarea Relic Entertainment, dezvoltatorul Company of Heroes

SEGA se pregătește să concedieze 240 de angajați în cadrul mai multor studiouri, inclusiv Creative Assembly și Sega Europe, pe fondul planurilor de a deveni independent al dezvoltatorului Company of Heroes Relic Entertainment, recent vândut. Aceste disponibilizări sunt parte dintr-un trend de reduceri în industria jocurilor, cu alte companii mari precum Microsoft și PlayStation raportând și ele concedieri masive în ultimele luni.

Conform GamesIndustry.biz, majoritatea reducerilor vor afecta personalul Creative Assembly și Sega Europe, în timp ce Hardlight va vedea un număr mai mic de concedieri. Studiourile Two Point Studios și Sports Interactive nu sunt menționate ca fiind afectate de aceste reduceri.

Pe lângă știrile despre concedieri, SEGA a dezvăluit că a vândut Relic Entertainment, dezvoltatorul Company of Heroes, iar acesta intenționează să devină independent. SEGA Europe a exprimat sprijinul său pentru această schimbare și a transmis dorințe de succes pentru viitorul Relic.

Într-o declarație, Jurgen Post, șeful Sega Europe, a recunoscut dificultatea deciziilor și a cerut scuze pentru impactul acestora asupra angajaților. El a subliniat necesitatea adaptării la un peisaj economic schimbător și a concentrării pe punctele forte ale companiei.

Relic a confirmat că va continua să susțină jocurile sale și să lanseze actualizări pentru Company of Heroes 3, trecând la independență cu ajutorul unui investitor extern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *