Știri

Schimbări majore la Riot Games: concedieri masive și închiderea Riot Forge

Riot Games, cunoscut pentru dezvoltarea jocului League of Legends, se confruntă cu transformări semnificative, anunțând disponibilizarea a aproximativ 530 de angajați și închiderea diviziei Riot Forge. Această decizie reprezintă aproximativ 11% din forța totală de muncă a companiei și este motivată de unele investiții care nu s-au materializat conform așteptărilor.

CEO-ul A. Dylan Jadeja a explicat că aceste măsuri sunt necesare din cauza unor pariuri mari făcute de companie care nu au obținut rezultatele așteptate, ducând la creșterea nesustenabilă a costurilor generale. Riot Games a devenit o companie extinsă cu multiple jocuri și experiențe, dar lipsa unei concentrații suficient de clare și investițiile care nu au dat roade au determinat această schimbare de direcție.

Aceste concedieri vor afecta echipele din afara dezvoltării de bază și vor fi completate în următoarele săptămâni. Riot Games oferă foștilor angajați șase luni de salariu minim, bonusuri în numerar și sprijin pentru a face față acestei tranziiții dificile. În plus, compania își anulează întâlnirile viitoare și încurajează angajații să lucreze de acasă pentru a facilita procesul de disponibilizare.

Odată cu aceste schimbări, divizia Riot Forge, responsabilă pentru titluri single-player în universul League of Legends, va fi închisă. Lansarea viitoare a casei de discuri, Bandle Tale: A League of Legends Story, va fi ultima din portofoliu.

Cu toate acestea, titlurile majore ale Riot Games precum League of Legends, Valorant, Teamfight Tactics și League of Legends: Wild Rift vor continua să fie “mai ambițioase ca niciodată”. Cu toate acestea, conținutul pentru Legends of Runeterra poate încetini, deoarece echipa sa va fi afectată de reduceri. Riot Games își exprimă angajamentul pentru succesul continuu al acestor titluri și anunță o perspectivă îmbunătățită pentru viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *