Știri

Scandalul SEGA: amenințări de concedieri în răspuns la sindicate

SEGA, cunoscutul creator al Sonic the Hedgehog, se confruntă cu acuzații serioase după ce a fost acuzat că a amenințat cu concedierea a aproximativ 80 de membri ai personalului care s-au sindicalizat la jumătatea lunii octombrie. Acest eveniment adâncește criza din industria jocurilor de noroc.

Communications Workers of America (CWA) a deschis un dosar privind practicile neloiale de muncă, susținând că SEGA nu a negociat cu sindicatul înainte de a anunța personalul că locurile lor de muncă vor fi transferate către Japonia și Europa.

Această acuzație vine în contextul în care SEGA a propus eliminarea graduală a angajaților temporari pe 6 noiembrie, o mișcare criticată pentru că a fost comunicată prin intermediul unei întâlniri forțate, posibil încălcând regulile sindicale.

Raportele indică faptul că angajații sindicalizați, membri ai AEGIS-CWA, au fost afectați de aceste decizii. AEGIS-CWA reprezintă 200 de angajați ai SEGA în întreaga America și a devenit cel mai mare „sindicat cu mai multe departamente” din industria jocurilor de noroc din iulie.

Dacă aceste concedieri ar avea loc, SEGA of America ar pierde 40% din forța sa de muncă sindicalizată. Aceasta se adaugă la seria de disponibilizări din industria jocurilor de noroc, care a afectat deja companii notabile precum Unity și Amazon Games.

Tendința generală de concedieri în industria jocurilor de noroc pare să continue, cu diverse companii de la diferite niveluri raportând disponibilizări semnificative. Aceasta ridică întrebări despre viitorul muncii în această industrie în continuă schimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *