Streameri

Să-l cunoaștem pe Coldblood4win

Pentru că site-ul crește, am decis să începem un nou capitol, în care să vă aducem în prim-plan creatori români de conținut, aceștia desfășurându-și, de obicei, activitatea pe Twitch, dar nu numai. În timp vom trece de la jucători la dezvoltatorii de jocuri, însă cu siguranță fiecare categorie are un rol foarte important, aceste ramuri fiind strâns legate. Articolele vor fi, de cele mai multe ori, scurte interviuri, prin care vom afla mai multe despre cum au început acest drum și ce își propun să facă pe viitor, însă vom încerca să furăm și mici secrete pentru a-i ajuta pe cei ce sunt la început de drum.

Astăzi îl cunoaștem pe Coldblood4win

Spune-mi cine ești
Salut, sunt Petru aka Coldblood4win sau Cold pe scurt.

De când a început pasiunea ta pentru jocurile video și care au fost primele titluri pe care le-ai încercat?
În 2003 cred sau chiar mai devreme începusem să mă joc pe consolă: Tanks, Duck Hunt, Chicken Invaders şi aveam un CD cu 100 de jocuri (așa se numea, “100 games”), Prehistorik 1 şi Prehistorik 2, Prince Of Persia, Aladin, Hercule.

Când ai simțit nevoia să treci la nivelul următor, să devii streamer?
În 2019 am început să fac stream, am “boala” aceea de vorbești cu tine însuți și am zis “de ce nu”. Îmi place să comunic cu oamenii și cu ocazia asta poate găsesc alți oameni cu aceeași personalitate.

Ai susținere din partea prietenilor? Vă jucați împreună? Ce?
Eu aș zice că da, ei ar zice că nu, sau invers, ma rog, părerile sunt împărțite, dar da, mai și jucăm jocuri împreună în mare parte FPS-uri (Apex Legends, Valorant, CS GO, majoritatea celor care sunt 5v5), survival games care sunt PvE dar și altele care sunt PvE/PvP (Rust, The Cycle: Frontier, Escape from Tarkov, Green Hell, The Forest, Sons of the Forest (posibil sa fie un video about it in viitor) MOBAs (League Of legends, Dota 1 și 2, un joculeț apărut mai nou Paragon: The Overprime), MMOs (Word Of Warcraft, Lost Ark, New world și multe altele), puzzle games (cum ar fi seria We Were Here Together), board games (Pummel party) și mai nou multe jocuri single player și unele souls like games.

Care au fost momentele cele mai importante ca gamer? Îți amintești vreo faza memorabilă dintr-un joc?
Un exemplu ar fi atunci cand îți dai seama de un puzzle și everything clics. Momente memorabile sunt multe și cu siguranță vor mai fi. Recent ar fi la unul din jocurile souls like (WO Long Finnal Dinasty nu-i așa de rău pe cât zice lumea imo) în care you have to perfect parry everything și a fost unul din boșii care chiar erau grei și satisfacția de după a fost și mai perfect .

Ce poți să ne spui despre comunitatea care s-a format pe canalul ColdBlood4Win?
Deocamdată este destul de mică, dar în mare parte oameni troli ceea ce e chiar ok pentru mine fiind un troll myself, cine va fi mai nou va trebui să creadă tot și nimic în același timp până se familiarizează cu noi, ceea ce la fel este perfect ok, nu toată lumea acceptă orice glumă fără să se supere sau să pună la suflet. Dar dacă ești una dintre acele persoane te așteptăm cu drag și multă caterincă mai bună sau mai proastă, sunt acceptate amândouă, dar cu siguranță dacă o să mă vizitați vor fi cel puțin câteva glume pe ici pe colo în limita TOS-ului.

Ce ți-ai propus să faci pentru a evolua? Ce sfaturi le dai celor ce vor să devină streameri?
Pe partea de a “Evolua” ține de fiecare în parte, mi-am propus să încerc să nu mă schimb ca persoană și să vorbesc într-un anume fel față de cum vorbeam la început și fără filtru cât de mult se poate pentru că așa sunt și în viața reală. Sfaturile mele ar fi să nu te lași descurajat, să nu te apuci să faci stream pentru bani pentru că vei fi dezamăgit foarte rapid, vă rog din suflet dacă ai apăsat o singură dată pe butonul Start Live și după nu mai faci stream pentru că te așteptai să ai 200 de oameni pe live nu te poți numi streamer. Trebuie să fii câtuși de cât consistent în ceea ce privește făcutul de stream. VORBEȘTE CÂT DE MULT POȚI SINGUR chiar dacă nu se uită nimeni, explică tot ceea ce faci, ce vrei sa faci, ce voiai să faci etc. Oricât ai da fail sau ai juca prost sau ca ești începător la un joc tu TREBUIE să arăți că te distrezi poți face caterincă pe situația asta și așa mai departe, pentru că dacă omul te vede că dai fail încontinuu și ești supărat și trist (ceea ce se va întâmpla destul de des) va da click în altă parte. Foarte des văd mulți streameri și mari si mici care se joacă ceva, sunt foarte serioși, nu vorbesc, nu scot un sunet dacă nu scrie nimeni pe chat și este destul de tristuț pentru că tu ar trebui să fii un ENTERTAINER.

Unde te pot găsi oamenii?
De obicei fac live-uri pe platforma Twitch, acolo mă puteți găsi cel mai des. Desigur și pe alte platforme de socializare Instagram/TikTok/YouTube. Avem și un Discord unde anunț de fiecare dată când sunt live și mai se postează diferite chestii importante sau mai puțin importante unde vă aștept în număr cât mai mare poate chiar și la o poveste cine știe.