Zvonuri

Rockstar va anunța dacă Grand Theft Auto 6 vine și pe PC

În mod tradițional, Rockstar Games nu și-a lansat noile titluri emblematice pentru PC simultan cu versiunile pentru console. Grand Theft Auto IV, Grand Theft Auto V și Red Dead Redemption 2 au avut toate lansări întârziate pe PC, iar originalul Red Dead Redemption nu a fost lansat niciodată pe această platformă. În ciuda acestor precedenturi, mulți fani sperau că viitorul Grand Theft Auto 6 va beneficia de o lansare simultană pe PC și console. Totuși, Rockstar a confirmat că acest lucru nu se va întâmpla.

Strauss Zelnick, CEO-ul Take-Two Interactive, compania-mamă a Rockstar Games, a fost întrebat recent despre planurile pentru lansarea versiunii de PC a Grand Theft Auto 6 în cadrul unei conferințe TD Cowen. Răspunsul său a subliniat că lipsa unui anunț nu exclude posibilitatea ca jocul să fie lansat pe PC în viitor.

„Lipsa unui anunț nu este ceva definitiv,” a spus Zelnick, conform transcrierii realizate de VGC. „Faptul că nu a fost făcut un anunț nu înseamnă că nu va exista unul în viitor. Rockstar are o abordare a platformelor pe care am văzut-o înainte și vor face mai multe anunțuri în timp util. Cred că strategia potrivită pentru afacerea noastră este să fim acolo unde se află consumatorul și, din punct de vedere istoric, ceea ce a făcut această companie a fost să se adreseze consumatorilor oriunde s-ar afla, pe orice platformă care are sens, de-a lungul timpului.”

Grand Theft Auto 6 este programat să fie lansat pentru PS5 și Xbox Series X/S în toamna anului 2025. Comparând cu lansările anterioare, GTA V a fost lansat pe PC la aproximativ un an și jumătate după debutul pe console, iar Red Dead Redemption 2 a ajuns pe PC la puțin peste un an după lansarea inițială. Astfel, este posibil ca jucătorii de PC să aștepte până la sfârșitul anului 2026 pentru a se bucura de GTA 6.

În concluzie, deși nu există încă un anunț oficial privind lansarea Grand Theft Auto 6 pe PC, fanii pot rămâne optimiști că jocul va ajunge pe această platformă în viitor. Rockstar Games continuă să planifice și să comunice strategiile lor platformă cu platformă, iar mai multe detalii vor fi dezvăluite în timp util.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *