Știri

Relic Entertainment devine independent după aproape 30 de ani de activitate

Relic Entertainment, cunoscut pentru dezvoltarea unor jocuri emblematice precum Warhammer 40.000: Space Marine, Company of Heroes și Age of Empires 4, a devenit oficial un studio independent după aproape trei decenii în industrie. Parteneriatul cu noul investitor Emona Capital marchează un nou capitol pentru Relic, care își propune să continue să prospere și să investească în IP-urile sale bine-cunoscute.

Decizia de a deveni independentă vine după o perioadă dificilă pentru Relic, inclusiv o rundă de concedieri din partea fostului său coproprietar, Sega, în 2023. În ciuda acestor provocări, Relic rămâne hotărât să creeze experiențe uimitoare pentru jucători, reflectând angajamentul său de a continua producția de jocuri de strategie în timp real de înaltă calitate.

Relic Entertainment a fost recunoscut pentru calitatea jocurilor sale încă din 2006, când IGN l-a premiat drept cel mai bun dezvoltator al anului. Cel mai recent, Company of Heroes 3 a fost bine primit, deși a avut parte de reacții mixte din partea fanilor seriei. Grafica impresionantă a fost unul dintre punctele forte ale jocului, fiind inclus în listele cu cele mai frumoase jocuri de strategie.

Anunțul parteneriatului cu Emona Capital și decizia de a deveni independentă au fost inițial comunicate în martie. Această mișcare reflectă dorința Relic de a evita mai multe concedieri inutile și de a naviga restructurările din industrie care au afectat peste 20.000 de oameni până acum.

Relic se alătură astfel altor studiouri de succes, precum Toys for Bob, care au ales să devină independente pentru a avea un control mai mare asupra dezvoltării jocurilor și pentru a asigura supraviețuirea pe termen lung. Această independență poate însemna jocuri mai rezonabile în termeni de amploare și ambiție, dar oferă studioului o șansă mai bună de a continua să creeze jocuri apreciate de jucători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *