Știri

Reducere masivă a personalului în divizia de jocuri a Microsoft: 1.900 de locuri de muncă

Divizia de jocuri a Microsoft se confruntă cu o reducere semnificativă a personalului, afectând aproximativ 1.900 de locuri de muncă dintr-o forță totală de muncă de 22.000. Aceste disponibilizări vor avea un impact asupra departamentelor Xbox, Activision Blizzard și ZeniMax, conform unui anunț intern al CEO-ului Microsoft Gaming, Phil Spencer.

Decizia vine ca răspuns la eforturile de aliniere a Microsoft Gaming și Activision Blizzard la o strategie și un plan de execuție cu o structură de costuri durabilă. Aproximativ trei luni de la fuziunea cu Activision, Blizzard și King, compania ia această decizie dureroasă pentru a asigura sustenabilitatea afacerii în creștere.

Într-o notă adresată angajaților, Phil Spencer a declarat: „Oamenii care sunt direct afectați de aceste reduceri au jucat cu toții un rol important în succesul echipelor Activision Blizzard, ZeniMax și Xbox și ar trebui să fie mândri de tot ce au realizat aici.”

Echipa de conducere se angajează să navigheze în acest proces cu atenție și să ofere sprijin celor afectați în timpul tranziției. Disponibilizările vor fi anunțate, iar cei afectați vor primi indemnizații de concediere conform legislației locale privind ocuparea forței de muncă.

Phil Spencer a subliniat, totodată, angajamentul continuu al Microsoft de a investi în domenii care să sprijine strategia de aducere a mai multor jocuri pentru mai mulți jucători din întreaga lume.

Această reducere masivă de personal marchează un început dificil al anului 2024 pentru industria jocurilor, cu multe alte companii din industrie, inclusiv Unity, Riot Games și altele, întâmpinând disponibilizări semnificative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *