Recenzii

Recenzie The Thaumaturge

Este un joc creat de Fool’s Theory, și s-a lansat pe 4 martie 2024.
Protagonistul jocului este un om ce vede demonii care se atașează de sufletele oamenilor și care se hrănesc din frica și ura lor asupra altor persoane. Numele protagonistului este Wiktor Szulski și este un thaumaturge, adică este un magician ce folosește magie neagră pentru a combate demonii ce controlează mințile oamenilor slabi.
Povestea jocului este croită prin deciziile luate de tine prin dialogurile cu personajele din joc. Fiecare conversație poate să aibă un final diferit, depinde ce decizie iei. Unele conversații au deciziile blocate, inspectând alte zone, obiecte sau vorbind cu alte personaje poți debloca acele decizii și afla adevărul despre acea persoană.
Jocul are și combat cu mecanică turn based, adică fiecare atac asupra unui caracter trebuie gândit în așa fel să nu poată reacționa și ataca după sau să nu îți aplice o lovitură fatală.
Misiunea lui Wiktor este de a-și îmbunătății legătura cu demonii lui și de a putea captura demonii care umblă liberi prin lume, acești demoni sunt numiți salutori. După capturarea lor devin familiarii lui și îl va ajuta să devină mai puternic și să îl ajute să deslușească mai ușor misterele pe care le întâlnește în aventura lui.
Un thaumaturge alege cu grijă salutorii pe care îi poate avea ca și familiari. Era mai interesant ca jocul să te lase să iei această decizie dacă salutorul pe care îl întalnești este destul de bun pentru a fi familiar sau să îl distrugi.
Protagonistul are puteri de manipulare și poate să controleze unele caractere pentru a afla anumite răspunsuri sau să ii poată controla să ii conducă la obiectivul lui, dar aceste acțiuni pot avea și efecte secundare ce pot duce la un rezultat neplăcut. Sunt șanse ca un caracter să cedeze și să moară sau sunt șanse să se întoarcă împotriva ta, totul depinde de tine cum vei combate acest lucru.

Jocul îți oferă și o parte de istorie pe când Rusia avea parte din Europa ca și teritoriu, mai ales dacă ești un iubitor de istorie și război, poveștile și informațiile aflate din joc te vor captiva.
Caracterul are puteri pe care le poți upgrada în timp, interacționând cu indiciile pe care le găsești, conversațiile pe care le ai cu oamenii din joc și misiunile principale și cele secundare pe care le completezi. Experiența primită de la o misiune poate să fie afectată dacă decizia pe care o iei este una rea sau una bună, dar această decizie depinde doar de tine.
Uneori deciziile pe care le ei pot afecta comportamentul celor din jur și chiar a companionilor, este destul de important să îi ții de partea ta pentru a nu risca să fi trădat în cele mai cruciale momente ale călătoriei.
Anul în care se petrece acțiunea este în 1905, pe vremea când Polonia era sub controlul imperiului rus. Pe acea vreme orașul Warsaw era o metropolă în care unii puteau să participe la petreceri incredibil de frumoase unde doar oamenii nobili cu statut înalt își permiteau și tot ei puteau fi jefuiți mai târziu pe o alee întunecată din cartierul Praga. Este un oraș cu multe vise și speranțe, dar pe de altă parte și cu dorințe întunecate și lăcomie.
Povestea are 3 dificultăți: story, balanced și challenge.
Dificultatea story este modul de dificultate cel mai ușor și inamicii sunt ușor de bătut. Este o dificultate pentru playerii ce nu au mai jucat așa mod de joc sau pentru cei ce vor să se bucure de plotul jocului fără să se chinuie în luptele spontane ale jocului.
Dificultatea balanced este modul de dificultate normal și pentru cei ce au experimentat jocuri turned based care vor să joace cu puțin mai multă acțiune.
Dificultatea challenge este modul de dificultate pentru veterani, pentru cei ce vor să simtă adrenalina, frica și aventura în același timp. Fiecare decizie are un impact foarte puternic asupra poveștii. Aici se vede cât de bine poți lua o decizie când ești sub presiune sau în momente de viață sau moarte. Această dificultate nu afectează modul de salvare sau nu dezactivează auto salvarea jocului. Dar resursele și indiciile sunt mai greu de observat, iar deciziile le alegi singur, jocul nu te ajută să alegi varianta corectă. Ești în pielea protagonistului la propriu.
Jocul a fost creat in Unreal Engine 5, ai nevoie de un pc destul de puternic pentru a te bucura de efectele și grafica jocului, aș zice un medium spre high end PC. Mecanica jocului este destul de simplă, poți folosi mouse&keyboard sau controller pentru controlul caracterului și interacțiunile din joc. Recomand controller pentru o experiență mai frumoasă.

Mr. T

author
Steam - https://steamcommunity.com/id/no_break_keep_playing/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *