Recenzii

Recenzie Planet Crafter

Este un joc creat de Miju Games și a fost lansat pe 10 aprilie 2024.

Acest joc este un open world survivor craft, unde poți să aduni resurse și să îți construiești propria ta bază, ai putea spune că simulezi experiența unui cosmonaut naufragiat pe o planetă similară cu Marte.

Jocul este destul de simplu și captivant, culegi elemente cunoscute din tabelul periodic învățat la ora de chimie și craftezi tot felul de echipamente pentru ați îmbunătății viața pe planetă. La început ai doar câteva echipamente accesibile de craftat, dar datorită acelor echipamente vei putea să craftezi în timp multe altele mai bune, atât tipuri de mobilier cât și să îți upgradezi uneltele pentru a putea explora planeta mai ușor și pe durate mai lungi.

De ce zic pe durate mai lungi? Jocul nu are monștrii sau entități ce te-ar putea ataca, dar ai un rezervor de oxigen mic, pe care îl poți upgrada cu resursele potrivite, doar că și așa se consumă destul de ușor, dar poți să craftezi canistre mici de oxigen pentru a umple rezervorul pe parcursul explorării. De aceea e bine să te folosești de resursele apropiate ca să ai oxigen mai mult în rezervor, dar și un ghiozdan mai mare pentru a culege mai multe resurse ce sunt rare sau se află într-o zonă destul de departe de baza ta.

Construcția bazei este destul de simplă, instantă și nu necesită resurse foarte multe. Resurse sunt peste tot, poți să transformi o planetă fără oxigen care are doar nisip ca și suprafață într-o planetă plină de copaci și apă, alte viețuitoare în afară de tine nu cred ca este posibil.

Poți juca pe o sesiune până la 10 playeri, deși ar fi potrivit cel ce are cel mai bun internet să creeze acea sesiune. Hostul este local, adminul poate să personalizeze serverul în meniu și să facă experiența mai ușoară sau mai dificilă depinde cât de experimentat ești pe aceste tipuri de jocuri.

Fiecare dificultate a jocului îți reduce doar barele de consum, adică apa, hrana și oxigenul, dar s-ar putea să afecteze și ce resurse găsești în chesturile ascunse pe planetă.

Dacă se întâmplă să mori, jocul ori te va spawna când ai salvat ultima dată ori te va spawna în capsula de unde ai început jocul și dacă ți minte unde ai murit, în acel loc vei găsi un chest cu toate resursele ce le aveai în ghiozdan, nu vei pierde nimic, dacă ai avut echipamente pe tine cum ar fi ghiozdan, tank de oxigen, le vei avea pe tine cand te spawnezi, nu le pierzi. Asta dacă nu cumva ia creat serverul pe o dificultate mai mare în care nu ai voie să salvezi și s-ar putea nici echipamentul de pe tine să nu mai existe.

Te-ai putea pierde cu orele pe acest joc mai ales dacă mai ești cu încă cineva. Grafica jocului este destul de detaliată, dar nu consumă multe resurse, cât timp ai un PC sau laptop ce are cel puțin 8 GB RAM o să te bucuri de acest joc. Controalele jocului sunt doar Keyboard&Mouse.

Mr. T

author
Steam - https://steamcommunity.com/id/no_break_keep_playing/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *