Recenzii

Recenzie Monitor Gaming AOC C27G2ZE/BK

Noul monitor AOC G Line a doua generație vine cu o nouă tehnologie pentru gaming. Raza curburii monitorului este de 1500 R, îți oferă un câmp vizual mai bun la jocurile de FPS și ecranul este de 240 Hz și are un timp de răspuns de 0,5 ms. Rezoluția ecranului este FHD 1920 x 1080 și are diagonala de 27 inch.

Datorită refresh rate-ului de 240 Hz putem vedea cât de bine se mișcă totul pe ecran și cat de fluidă este imaginea redată. Cu acest refresh rate vei avea un avantaj mare la jocurile de first person shooter.

Ce îmi displace la acest monitor este rezoluția, totul se vede foarte pixelat și putem observa că are acea lipsă de sharpness pentru text atât la jocuri cât și în sistemul windows.

Panoul ecranului este de tip VA, iar culorile sunt destul de vivide deși luminozitatea ecranului este foarte puternică dacă o utilizați la maxim și recomand să folosiți o luminozitate mai slabă la ecran pentru a rezista cât mai mult în fața monitorului. Putem observa cât de puternice sunt unele intensități de lumină pe unele jocuri și calitatea pe care ne-o oferă este una decentă pentru această rezoluție.

Datorită panoului VA folosirea acestui monitor este recomandată a se folosi în încăperi întunecate pentru a putea vedea culoarea adevărată de monitor. Culorile vivide sunt mai concentrate mai întunecate și având o altă sursă de lumină în cameră te va deranja în te bucura de culorile adevărate date de acest tip de panou.

Ecranul are 3 moduri de HDR, HDR Picture, HDR Movie și HDR Game. Meniul ecranului este destul de greu de navigat și nu ai foarte multe opțiuni de modificare a setărilor, dar modurile de gaming ce există sunt destul de bine puse la punct și pot fi folosite cu incredere la toate tipurile de jocuri. Interfața meniului pare mediocră pentru un monitor de gaming și nu este user friendly, are și un delay la fiecare apăsare de buton pentru a naviga în meniu. Monitorul nu are leduri ambientale sau iluminat pentru butoanele de comenzi pentru navigare.

Ai un buton special doar pentru a avea o țintă pe mijlocul ecranului. Așa iți vei crește șansele să nu ratezi no scope-urile pe CS și să te laude echipa cât de bun ești. Toți care jucăm CS avem acel vis.

Tehnologia Freesync te ajută la sincronizarea FPS-ului din joc cu ecranul pentru a avea un timp de răspuns cât mai rapid fără întârziere, elimină screen tearing-ul și șansele ca imaginea să sacadeze pe ecran.

Pentru o experiență mai bună la gaming monitorul are următoarele profile de setări RTS, FPS, Racing, Gamer 1, Gamer 2, Gamer 3 și Off. Modurile de Gamer 1, Gamer 2 și Gamer 3 sunt pentru a putea fi personalizate cu preferințele utilizatorului. Tehnologia de Low Blue Light îți protejează ochii pentru sesiunile lungi de gaming, stiim cu toții ca nu a existat niciodată doar 2-3 ore de joacă.

În spatele monitorului avem 2 porturi HDMI și 1 DisplayPort. Pentru a te bucura de acest refresh rate de 240 Hz este necesar să folosești Display portul. De avut în calcul Display portul nu transmite semnal audio, doar video. Din această cauză semnalul audio nu va putea fi transmis pe boxele monitorului folosind acest cablu. Dar fără grijă deoarece pe căștile conectate la PC sau boxele conectate direct la unitate, semnalul audio va fi redat.

Monitorul conține un cablu HDMI, un cablu DisplayPort și un cablu de alimentare de 1,8 metri fiecare. Deci nu va trebui să îți faci griji să mai cheltui alți bani pentru a putea lua un cablu nou.

Materialul din care este fabricat monitorul este de calitate și nu îți dă senzația de plastic ieftin la atingere.

Suportul de prindere a monitorului, are o formă ergonomică doar că ocupă destul de mult spațiu pe birou mai ales dacă ai un birou mic. Baza suportului este antiderapantă și se tine foarte bine pe masă, mai ales că este un monitor destul de greu. Nu îl vei putea mișca ușor de pe masă dacă nu îl ridici, așa că nu vei avea teama că te vei agăța de el și se va răsturna.

Nu necesită niciun tip de ustensilă pentru a fi montat, are sistem propriu de prindere cu buton ce se fixează in spatele monitorului cu ușurință și poate fi dat jos oricând și prins pe un stand de birou sau de perete pentru a putea elibera spațiul de pe birou. Ajustarea ecranului este doar vertical unghiulară, nu îl poți roti sau să îi ajustezi înălțimea pe suportul primit la pachet.

Dacă dorești să îl montezi pe un suport mobil, monitorul are tipul de montare VESA 100×100 și este compatibil cu orice suport mobil ce are acest tip de prindere, vine la pachet și cu 4 șuruburi pentru acel suport.

Mr. T

author
Steam - https://steamcommunity.com/id/no_break_keep_playing/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *