Recenzii

Recenzie Biomorph

Este un joc creat de Lucid Dreams Studio și s-a lansat pe 4 aprilie 2024.

Ești o pisică extraterestră ce are în loc de mâini doi roboți ce își pot modifica forma pentru a te ajuta în combat. Este un joc te tip metroidvania, pentru cei necunoscători este un tip de joc ce poți explora lumea pe care te afli, dar totuși sunt câteva limite și multe secrete pe care le găsești explorând harta. Este un fel de open world dar pentru jocurile de tip side scroller (jocuri ce vezi camera din lateral a caracterului și nu din spate).

Obiectivul jocului este să descoperi o civilizație pierdută și să afli originea ființei tale, de unde provii și ce s-a întâmplat cu rasa ta.

Combatul jocului este ceva nou ce nu am mai întâlnit, după ce te lupți cu o creatură destul de mare care are foarte mult HP, poți să ii ei înfățișarea și să te folosești de puterile acelei creaturi. Rolul transformării în aceste creaturi este de a te ajuta să explorezi mai departe acea zonă și să te lupți cu alte creaturi mult mai ușor și să fii mai rezistent la atacuri și tot în același timp să dai și mai mult damage. Unele interacțiuni cu obiectele din joc necesită să te transformi într-o anumită creatură ce o găsești prin acea zonă.

Fiecare creatură are stilul ei de combat și trebuie să ai grijă cum o abordezi pentru că unele creaturi te pot elimina din 2 sau 3 lovituri fără să apuci să le atingi. Pentru a evita să fi lovit de ele trebuie să îți sincronizezi mișcarea și să te ferești la momentul potrivit pentru a putea face cât mai multe combo-uri de lovituri asupra inamicului.

Dacă ești eliminat în combat toate creditele culese până în acel moment vor fi găsite în locul unde ai murit.Jocul te va respawna la ultima stație de salvare unde ai salvat jocul. Așa că mare atenție când treci pe lângă o stație de salvare, să nu o ignori, nu știi niciodată când te ia inamicul prin surprindere și trebuie sa o iei de la capăt. Deși te-ai respawnat la ultima stație de salvare toți inamicii pe care i-ai eliminat s-au respawnat și ei. Mare grijă cum călătorești.

Jocul are o varietate de arme pe care le găsești ascunse în joc, unele le primești de la luptele finale de la nivel cu boss-ul și altele din chest-uri ascunse care sunt blocate. Pentru a debloca chesturile tot ce trebuie să faci este să elimini toate creaturile ce se spawnează în acea încăpere.

Nu ai skill tree sau level de crescut, toate itemele ce le găsești le poți echipa și să le colecționezi în inventar și să vezi care din ele sunt mai potrivite pentru a combate inamicii pe care îi întâlnești. Anumite iteme numite memento-uri pot fi upgradate o creatură pe care o întâlnești la începutul jocului.

Ca orice side scroller ai și un safe zone, care este un mic sat cu câteva creaturi prietenoase ce te primesc în locuințele lor și îți cer ajutorul pentru îmbunătății orașul sau pentru a le găsi anumite obiecte sau ființe pierdute. Desigur orice misiune îți va oferi o răsplată.

În sat este un trader, acolo poți să cumperi anumite iteme cu credite ce le primești ori de la misiunile completate ori de la monștrii eliminați. Mai exista și un arhitect care îți va aproba toate blueprint-urile pe care le găsești și să poți upgrada orașul și să ai propria ta locuință unde te poți relaxa de fiecare dată când il vizitezi.

Stațiile de salvare a jocului au și fast travel între ele pentru a traversa lumea deja explorată mult mai repede și să revizitezi zone pe care nu le puteai explora din cauza că nu aveai acces în acel moment sau nu puteai să accesezi zona fără o anumită armă.

Pentru o experiență frumoasă recomand un controller la acest joc, este compatibil cu orice controller pe care îl deții. Efectele speciale ale jocului sunt incredibil de bine detaliate și grafica jocului este una destul de frumoasă, nu se compară cu alte side scrollere ce nu prea adaugă acest detaliu. Cerințele jocului nu sunt mari, atât timp cât ai o placă video dedicată la PC sau laptop sau un procesor care să fie de generația 12 sau a 13, o sa poți rula acest joc fără probleme.

Mr. T

author
Steam - https://steamcommunity.com/id/no_break_keep_playing/

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *