Știri

Primele două exclusivități Xbox planificate pentru a fi lansate pe PS5

Un nou raport sugerează că Xbox intenționează să lanseze primele două jocuri primare pentru consolele rivale, inclusiv PS5, într-o mișcare aparent fără precedent în strategia sa.

Surse citate de The Verge indică faptul că Hi-Fi Rush și Pentiment sunt cele două titluri Xbox selectate pentru o lansare mai largă, marcând o schimbare semnificativă în tactica tradițională a Microsoft.

În plus față de aceste două titluri, se sugerează că și Sea of Thieves, cunoscuta aventură multiplayer online de piraterie de la Xbox, ar putea urma aceeași cale, fiind programată pentru o lansare pe alte platforme în cursul acestui an.

Deși alte titluri, cum ar fi Starfield din 2023 al lui Bethesda și viitorul Indiana Jones and the Great Circle, sunt menționate ca posibile candidați pentru o lansare pe console non-Xbox, este clar că Microsoft își extinde viziunea asupra distribuției de jocuri.

Această decizie surprinzătoare este legată de o serie de factori, inclusiv o încetinire a creșterii numărului de abonați Game Pass și achizițiile recente ale unor dezvoltatori de talie mare, cum ar fi Activision-Blizzard și Bethesda, care ar fi putut influența direcția strategiei.

Această mișcare a fost însoțită de eforturi ale Microsoft de a obține aprobarea achiziției Activision-Blizzard de către autoritățile de reglementare antitrust, inclusiv semnarea unor contracte cu Nintendo și Sony pentru a garanta că titluri precum Call of Duty vor rămâne disponibile pe platformele concurente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *