Știri

Porturile AAA pe iOS se dovedesc a fi un eșec: Assassin’s Creed Mirage se vinde în mai puțin de 3.000 de exemplare, Resident Evil 4 și Village sub 7.000

Experiența AAA pe iOS nu prinde, cel puțin nu încă

Încercarea Apple de a atrage o parte din piața jocurilor AAA pe dispozitivele iOS pare să fi lovit un obstacol, conform rapoartelor recente. Mai multe titluri AAA de consolă lansate recent pe iOS au înregistrat vânzări sub așteptări, conform unui raport al Mobilegamer.biz bazat pe estimările Appfigures.

În ultimele luni, remake-ul Resident Evil 4, Resident Evil Village, Death Stranding și Assassin’s Creed Mirage au fost lansate pentru iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max și iPad-uri cu cip M1 sau mai recent. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste jocuri nu a reușit să obțină vânzări semnificative.

Cifrele dezamăgesc
Raportul menționat mai sus sugerează că Assassin’s Creed Mirage a fost descărcat de aproximativ 123.000 de utilizatori iOS. Toate jocurile oferă o porțiune gratuită, cu accesul la jocul complet disponibil contra cost. Pe baza estimărilor, Assassin’s Creed Mirage a generat până acum aproximativ 138.000 USD în venituri pe iOS. Având în vedere prețul de 49,99 USD, asta ar sugera că jocul s-a vândut în mai puțin de 3.000 de exemplare pe platformă.

Resident Evil 4 a înregistrat cifre similare, cu aproximativ 357.000 de descărcări și 208.000 USD în venituri. La un preț de 29,99 USD, asta ar însemna că s-au vândut mai puțin de 7.000 de exemplare. Resident Evil Village a avut performanțe puțin mai bune, dar tot sub așteptări, cu vânzări de sub 6.000 de exemplare, generate din aproximativ 370.000 de descărcări și 92.000 USD în venituri. Death Stranding a vândut și mai puțin, cu aproximativ 10.600 de descărcări și 212.000 USD în venituri înregistrate până acum.

Viitorul incert
Performanța dezamăgitoare a primelor titluri AAA pe iOS sugerează că această piață nu este încă gata pentru astfel de experiențe. Rămâne de văzut ce impact va avea acest lucru asupra lansărilor viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *