Știri

PlayStation Portal primește o nouă actualizare care îmbunătățește conectivitatea Wi-Fi și aduce alte caracteristici utile

Sony lansează o nouă actualizare de firmware pentru dispozitivul de streaming portabil PlayStation Portal, aducând o serie de îmbunătățiri solicitate de utilizatori și o funcționalitate Wi-Fi extinsă.

Una dintre cele mai mari frustrări ale utilizatorilor Portalului a fost conectarea la rețele Wi-Fi publice. Actualizarea abordează această problemă prin introducerea suportului pentru ecranul de conectare pe anumite rețele Wi-Fi publice. Acum, Portalul va afișa un cod QR pe ecran, pe care utilizatorii îl pot scana cu smartphone-urile sau tabletele lor și își pot folosi browserele web pentru a conecta cu ușurință dispozitivul la rețea.

Pe lângă conectivitatea Wi-Fi simplificată, actualizarea aduce și alte îmbunătățiri:

Feedback vizual îmbunătățit pentru touchpad-ul emulat: Oferă o reprezentare mai clară a intrărilor tactile pe ecranul tactil al Portalului.
Indicator de nivel al bateriei: Afișează nivelul bateriei dispozitivului ca procent în colțul din dreapta sus al interfeței de utilizator.
Succesul PlayStation Portal și posibilitatea unei console portabile dedicate

Lansat în noiembrie 2023, PlayStation Portal a cunoscut un succes semnificativ, demonstrând popularitatea opțiunii de streaming portabil pentru jocurile PS5. Cererea a depășit chiar așteptările Sony, iar compania a continuat să lanseze actualizări regulate pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului.

Succesul Portalului a stârnit, de asemenea, speculații despre posibilitatea ca Sony să revină pe piața consolelor portabile dedicate. Compania a avut un succes enorm cu PlayStation Portable (PSP) în anii 2000 și 2010, iar cererea actuală pentru dispozitive portabile de jocuri pare a fi în creștere. Deși Sony nu a confirmat niciodată planuri concrete pentru o nouă consolă portabilă, popularitatea PlayStation Portal ar putea fi un indiciu pentru o revenire viitoare în acest spațiu.

Noua actualizare de firmware pentru PlayStation Portal îmbunătățește semnificativ experiența utilizatorului, oferind o conectivitate Wi-Fi mai ușoară și alte caracteristici utile. Succesul Portalului ridică, de asemenea, întrebări despre posibilitatea ca Sony să lanseze o consolă portabilă dedicată în viitor, reintroducând-o pe piața pe care a dominat-o odată cu PSP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *