Știri

PlayStation are un nou studio partener – Shadowfall Studio

Shadowfall Studio, un dezvoltator indie din Istanbul, s-a alăturat oficial programului PlayStation Partner, pregătindu-se să lanseze jocul său de debut pe consolele PS5. Studioul lucrează la un joc de acțiune cooperativ, cunoscut momentan sub numele de cod Project Daeron, și a atras atenția gigantului de gaming PlayStation, care continuă să susțină dezvoltatorii indie prin inițiative precum Hero Projects.

PlayStation și-a intensificat eforturile de a găsi parteneri de dezvoltare pe piețele emergente, lansând „Proiecte Eroi” în țări precum China, India și, mai recent, Africa. Aceste programe au scopul de a descoperi și finanța dezvoltatori promițători, iar succese precum Lost Soul Aside sunt dovada impactului pozitiv. Programul PlayStation Partner nu face excepție, oferind sprijin dezvoltatorilor independenți prin împrumutul de devkit-uri PS5, facilitarea autopublicării pe PlayStation Store și ajutor în comercializarea jocurilor lor la scară largă.

Printre jocurile remarcabile dezvoltate prin acest program se numără PowerWash Simulator, Kena: Bridge of Spirits și Returnal, cel din urmă ducând la achiziționarea studioului Housemarque de către PlayStation. Acum, Shadowfall Studio devine cel mai recent partener, anunțând că va lansa „următorul său mare joc” pe PS5. Studioul dezvoltă Project Daeron, un joc bazat pe mitologia turcă, cu un „protagonist răufăcător” care se confruntă cu șamani și zei.

Project Daeron se remarcă prin gameplay-ul său cooperativ și un sistem de luptă unic, care combină abilități magice și corp la corp. Povestea este concepută pentru a fi jucată în cooperare cu doi jucători, dar va include și o opțiune pentru un singur jucător, cu un personaj AI prietenos. Jocul promite un „sistem de luptă hibrid cu ritm rapid” și un sistem de creație a runelor pentru a îmbunătăți arsenalul jucătorului. De asemenea, este menționat un „sistem AI complex” care sprijină atât abordări ofensive, cât și stealth ale gameplay-ului. Din primele imagini, Project Daeron pare a fi un joc la persoana întâi.

Anunțul parteneriatului cu PlayStation a adus o atenție considerabilă asupra Shadowfall Studio, care a confirmat că va dezvălui un trailer de gameplay pentru Project Daeron în zilele următoare. Fanii PlayStation sunt nerăbdători să descopere mai multe despre acest joc datorită decorului său unic bazat pe mitologia turcă, rar explorată în jocurile video. Sistemul de luptă hibrid magic-corp la corp la persoana întâi adaugă un plus de interes, fiind comparat cu sistemele magice din Avowed. Cu PlayStation sprijinind Shadowfall Studio, Project Daeron promite să fie un titlu de urmărit cu atenție.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *