Știri

Phil Spencer dorește aducerea Epic și Steam pe consolele Xbox

Într-un interviu recent pentru Polygon, șeful Xbox, Phil Spencer, a dezvăluit o nouă direcție pentru strategia Microsoft în ceea ce privește exclusivitățile de jocuri și ecosistemul de gaming al consolelor Xbox. Spencer a menționat că compania este deschisă ideii de a aduce vitrine digitale precum Epic Games Store și Itch.io pe consolele Xbox, renunțând treptat la strategia tradițională bazată pe exclusivități.

Această mutare vine în contextul unei schimbări majore în industria jocurilor, unde exclusivitățile de consolă devin tot mai puțin relevante, iar accesul la o gamă largă de jocuri pe multiple platforme devine o prioritate pentru jucători. Spencer a subliniat că această schimbare are scopul de a sprijini creșterea industriei și de a oferi mai multe opțiuni de joc pentru mai mulți oameni pe mai multe platforme.

În ceea ce privește abordarea acestei schimbări, Spencer a indicat că Microsoft este deschisă aducerii altor vitrine digitale pe consolele Xbox, inclusiv Steam. El a argumentat că această abordare ar aduce beneficii similare celor pe care le experimentăm pe PC, unde jucătorii au libertatea de a alege de unde să își cumpere jocurile.

Deși o astfel de schimbare nu este iminentă și implică numeroase considerente practice și tehnice, inclusiv certificarea consolei și adaptarea la cerințele specifice ale platformelor respective, declarațiile lui Spencer arată o schimbare semnificativă în strategia Microsoft. În contextul unei piețe de console care se schimbă rapid și a unui interes în continuă scădere pentru exclusivitățile de consolă, este clar că compania caută modalități noi de a-și consolida prezența în industria jocurilor.

Cu toate acestea, este important de menționat că Spencer a subliniat faptul că jocurile exclusive pentru consolă nu vor dispărea complet, ci vor deveni o parte din ce în ce mai mică a peisajului jocurilor. Această schimbare de paradigma reflectă evoluția industriei jocurilor și adaptarea la noile cerințe și preferințe ale jucătorilor.

În concluzie, declarațiile lui Phil Spencer evidențiază un angajament continuu al Microsoft față de inovație și adaptare în industria jocurilor, arătând că compania este pregătită să îmbrățișeze schimbările și să exploreze noi direcții pentru a rămâne relevantă și competitivă în acest mediu în continuă evoluție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *