Știri

Perfect World găzduiește primul Major Counter-Strike în Asia: Shanghai Major

Într-o mișcare îndrăzneață care marchează o nouă eră în lumea eSportului, organizatorul chinez Perfect World a dezvăluit planurile pentru Shanghai Major, primul Counter-Strike Major în Asia, programat să aibă loc la sfârșitul anului 2024. Această decizie strategică subliniază creșterea continuă a interesului pentru eSport în regiunea Asia-Pacific și consolidarea poziției Counter-Strike Global Offensive (CS2) pe harta competițiilor de top.

Anunțul a fost făcut oficial pe 12 noiembrie prin intermediul platformei Twitter, generând valuri de entuziasm și anticipare în rândul comunității eSport. Cu Shanghai Major, China se alătură elitei națiunilor care găzduiesc competiții de prestigiu la cel mai înalt nivel în lumea jocurilor video.

Evenimentul vine în urma unor zvonuri inițiale și confirmă o dorință îndelungată a comunității CS2 de a aduce un Major în Asia. Regiunea a fost adesea percepută ca fiind subreprezentată în lumea eSportului, iar decizia Perfect World de a găzdui acest eveniment marcant vine ca un răspuns direct la această necesitate.

Shanghai Major urmează să se desfășoare în decembrie, conform zvonurilor, iar faza de calificare RMR este programată să înceapă la sfârșitul lunii octombrie. Detaliile privind locația exactă și formatul turneului vor fi dezvăluite în lunile următoare.

Perfect World, un nume binecunoscut în industria jocurilor, nu este la prima sa incursiune în organizarea de turnee esport. Cu evenimente precum Campionatele CS Asia și Legend Series din 2017, compania a dobândit o vastă experiență în gestionarea competițiilor de amploare în regiunea chineză.

Această mutare strategică nu numai că consolidează statutul Perfect World ca un lider în domeniul eSportului în China, dar aduce și un impuls semnificativ pentru popularitatea și participarea la CS2 în întreaga regiune Asia-Pacific.

Comunitatea eSport a salutat această veste cu bucurie, anticipând o competiție de neuitat și creând așteptări ridicate pentru viitorul eSportului în Asia. Shanghai Major este așteptat să aducă nu numai o competiție acerbă între echipele de top, dar și să creeze noi oportunități și talente în creștere în lumea eSportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *