Zvonuri

O consolă portabilă Xbox ar putea fi mai aproape decât ne așteptăm

Se pare că Microsoft va tachina o consolă portabilă Xbox la Xbox Games Showcase din 9 iunie. Deși zvonurile despre o astfel de consolă circulă de ceva vreme, rapoartele anterioare sugerau că lansarea acesteia nu ar avea loc înainte de următoarea generație de console, în jurul anului 2028. Cu toate acestea, posibilitatea unui teaser la mijlocul anului 2024 ar putea schimba această cronologie.

Un informator consacrat a afirmat că Microsoft intenționează să confirme existența unei console portabile Xbox în iunie 2024. Aceasta sugerează că dispozitivul ar putea fi mai aproape de lansare decât se credea inițial. Zvonurile despre dispozitivele portabile Xbox au apărut la începutul anului 2024, dar majoritatea rapoartelor le etichetau ca fiind parte a generației viitoare de console, planificată pentru 2028. Conform transcrierilor din recentele bătălii juridice ale Microsoft cu FTC, compania nu se așteaptă ca noua generație să sosească înainte de 2028.

Leaker-ul spaniol eXtas1s a sugerat că Microsoft va oferi un mic teaser pentru consola portabilă la Xbox Games Showcase din 9 iunie. Chiar dacă nu va fi o dezvăluire completă, zvonul indică faptul că consola portabilă ar putea fi lansată înainte de următoarea generație de console. Având în vedere că noua generație este estimată a fi la cel puțin patru ani distanță, un teaser hardware în acest moment ar fi o mișcare fără precedent pentru Microsoft.

CEO-ul Microsoft Gaming, Phil Spencer, a alimentat recent zvonurile despre consolele portabile Xbox pe rețelele sociale. Mai multe rapoarte din 2024 sugerează că gigantul tehnologic trece la o strategie de joc “fiecare ecran este o Xbox”. O consolă portabilă s-ar alinia cu această abordare.

Pe lângă aceste zvonuri, eXtas1s a menționat că Microsoft ar putea lansa un joc important la Xbox Games Showcase din iunie 2024. Avowed de la Obsidian Entertainment și Towerborne de la Stoic Studio sunt ambele posibile candidate, având în vedere că ambele vizează o lansare în 2024, dar fără o dată fermă de lansare. Se așteaptă ca prezentarea din 9 iunie să includă aproximativ o duzină de trailere pentru jocuri principale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *