Zvonuri

Noul joc The Last of Us este “înghețat”, dar nu anulat

Zvonurile circulă și pasionații așteaptă vești, dar se pare că modul multiplayer independent al jocului The Last of Us dezvoltat de Naughty Dog ar putea fi pe cale de dispariție. La începutul acestui an, au apărut rapoarte că echipa de dezvoltare a fost redusă semnificativ de către Sony, după o reevaluare internă. Aceste probleme ar fi fost legate de direcția serviciului live al jocului și, potrivit unor surse, situația pare să fie din ce în ce mai sumbră.

Potrivit unui raport recent de la Kotaku, Naughty Dog se află în mijlocul unor concedieri masive, afectând „cel puțin” 25 de angajați contractuali până la sfârșitul lunii. Această mișcare se adaugă la lista tot mai lungă de dezvoltatori de jocuri care au fost afectați de concedieri în ultimele zile. Raportul subliniază că, deși modul multiplayer The Last of Us nu a fost “complet anulat”, se află într-o stare efectivă de “îngheț”, ceea ce indică o perspectivă sumbră pentru proiect.

Încă nu este clar dacă Naughty Dog și Sony vor reveni la acest proiect în viitor sau dacă îl vor relansa într-o formă diferită. Cu toate acestea, ceea ce este tot mai evident este că speranțele pentru realizarea jocului așa cum a fost conceput inițial par să scadă. Inițial, acest proiect a fost descris drept cel mai ambițios joc dezvoltat de Naughty Dog și ar fi trebuit să ofere o experiență multiplayer captivantă în universul The Last of Us.

Cu toate acestea, situația se schimbă rapid și pasionații rămân cu întrebări despre viitorul acestui mod multiplayer. Vor reuși Naughty Dog și Sony să găsească o soluție pentru a-și aduce înapoi viziunea originală sau vor lua o direcție complet diferită? Rămâne de văzut.