Știri

Noul brevet EA ar putea ajuta la detectarea conturilor Smurf

Electronic Arts (EA) lucrează la o soluție inovatoare pentru a detecta smurfing-ul în jocurile multiplayer online. Smurfing-ul este practica în care jucătorii experimentați și cu un nivel înalt de calificare își creează noi conturi sau personaje pentru a juca împotriva jucătorilor mai puțin experimentați, afectând echilibrul jocului.

Această problemă a devenit atât de răspândită încât chiar și compania Blizzard a solicitat jucătorilor să înceteze smurfing-ul în Overwatch 2. Este evident că există o cerere din partea jucătorilor care doresc să se măsoare cu alți jucători de același nivel, iar până în prezent nu a existat o soluție eficientă pentru a controla acest comportament.

EA pare să aibă acum o soluție în curs de dezvoltare. Conform unui brevet recent al companiei, aceasta caută modalități de a detecta smurfing-ul prin utilizarea unor metadate specifice jocului. Aceste metadate ar putea include informații despre precizie, plasarea atacului, daunele cauzate și/sau primite și altele. Sistemul propus ar funcționa în paralel cu sistemul de matchmaking existent, fără a afecta experiența jucătorilor într-un mod evident.

Smurfing-ul nu este un fenomen nou, dar problema pare să se agraveze pe măsură ce trece timpul. Valorant, de exemplu, a încercat să combată smurfing-ul cu ani în urmă, deoarece natura sa competitivă îl face mai vulnerabil la acest tip de comportament.

În general, EA pare să caute modalități de a crea o experiență de joc multiplayer mai sănătoasă și mai puțin toxică. Compania a depus și alte brevete pentru a preveni jucătorii să facă echipă cu inamicii sau pentru a îmbunătăți alte aspecte ale matchmaking-ului. Cu toate acestea, va dura ceva timp până când aceste caracteristici și sisteme vor fi implementate în titlurile competitive existente ale EA.

Cu siguranță, jocurile live ale EA vor fi primele care vor beneficia de aceste îmbunătățiri ale matchmaking-ului odată ce vor fi disponibile. De exemplu, Apex Legends, care este cunoscut pentru problemele sale de matchmaking, va beneficia probabil de aceste upgrade-uri în viitorul apropiat. În acest moment, jucătorii nu pot face decât să aștepte și, în unele cazuri, să raporteze încălcările de reguli observate.