Știri

Noua actualizare Forza Motorsport aduce modificări semnificative în evaluarea siguranței

Forza Motorsport, una dintre cele mai iubite francize de curse auto pentru platforma Xbox și PC, se pregătește pentru o actualizare majoră care va aduce modificări semnificative în modul în care jucătorii sunt evaluați în ceea ce privește siguranța lor pe pistă. Turnul 10 Studios, dezvoltatorul jocului, a luat această decizie pentru a îmbunătăți experiența multiplayer și pentru a asigura un mediu de competiție mai echilibrat și mai plăcut pentru toți jucătorii.

Schimbări în evaluarea siguranței
Până acum, jucătorii aveau nevoie de doar 10 curse finalizate pentru a-și calcula evaluarea de siguranță (SR). Cu toate acestea, cu următoarea actualizare, acest număr va fi crescut la 20. Această schimbare urmărește să pună un accent mai mare pe tendințele de curse pe termen lung ale fiecărui jucător. În esență, un concurent care a avut o cursă proastă din cele 20 va avea un impact redus asupra evaluării sale de siguranță, iar un jucător cu un SR scăzut care a avut o cursă curată din cele 20 va avea, de asemenea, un impact redus asupra ratingului său. Aceasta înseamnă că jucătorilor le va lua mai mult timp să-și îmbunătățească SR-ul.

În plus, actualizarea va introduce o pondere sporită acordată coliziunilor pentru a determina SR-ul. Acest lucru înseamnă că jucătorii cu multe penalități pentru coliziuni își vor vedea SR-ul scăzând mai repede decât înainte. Aceste modificări au fost gândite pentru a încuraja un comportament mai curat și mai respectuos pe pistă și pentru a descuraja incidentele care dăunează experienței de joc a celorlalți participanți.

Adjustări în matchmaking
O altă schimbare importantă adusă de această actualizare este ajustarea matchmaking-ului pentru a permite o grupare mai strânsă a jucătorilor cu evaluări de siguranță similare. Astfel, se dorește ca “șoferii rapizi și siguri” să fie grupați împreună, ceea ce ar trebui să conducă la o experiență multiplayer mai echilibrată și mai plăcută pentru toți cei implicați. Această îmbunătățire ar trebui să reducă frustrarea jucătorilor care întâmpină diferențe mari de abilități între participanții la cursele lor.

Mai multe îmbunătățiri pe viitor
Turnul 10 Studios nu se oprește aici în eforturile sale de a îmbunătăți Forza Motorsport. În lunile următoare, sunt planificate mai multe adiții și îmbunătățiri, printre care:

Adăugarea de noi piese de curse.
Implementarea unui radar de proximitate pentru mașini, pentru a preveni coliziunile nedorite.
Lansarea unui mod de curse de anduranță.
Suport pentru Logitech TrueForce.
Introducerea unui mod de spectare pentru a permite jucătorilor să urmărească cursele altor participanți în timp real.
Aceste schimbări arată angajamentul continuu al echipei Turnul 10 față de comunitatea Forza Motorsport și dorința lor de a oferi o experiență de joc cât mai plăcută și mai completă posibil.

Forza Motorsport este disponibil pentru Xbox Series X/S și PC, iar această actualizare este așteptată să fie lansată în această săptămână. Până atunci, fanii francizei pot să se bucure de cursele lor preferate și să se pregătească pentru noile schimbări care vin pe drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *