Știri

Minecraft primește un serial animat Netflix fără legătură cu filmul live-action al WB Pictures

În timp ce un film de acțiune live Minecraft este programat să ajungă în cinematografe anul viitor, Netflix și Mojang au anunțat colaborarea cu WildBrain (cunoscut pentru Sonic Prime) pentru a crea un serial animat original bazat pe popularul joc video.

Anunțul a fost făcut pe 30 mai prin intermediul canalelor de socializare ale Netflix și Minecraft, unde a fost dezvăluit un teaser care include celebrul creeper. Deși nu a fost specificată o dată exactă de lansare, tradiționala expresie „în curând” sugerează că serialul ar putea fi disponibil pe platformă mai devreme decât se aștepta.

Aceasta nu este prima incursiune a Minecraft în universul Netflix. În 2018, platforma a găzduit Minecraft: Story Mode de la Telltale Games, un joc video episodic de tip point-and-click. Versiunea Netflix a jocului a fost însă eliminată la sfârșitul anului 2022, după închiderea Telltale Games. În ciuda relansării rapide a Telltale, Minecraft: Story Mode nu a revenit încă pe Netflix.

Serialul animat Netflix nu are legătură cu filmul live-action ambițios al francizei, produs de Warner Bros. Pictures și Legendary Pictures, care a finalizat recent filmările. Acest film, regizat de Jared Hess (Napoleon Dynamite) și având un scenariu scris de Chris Bowman și Hubbel Palmer (Middle School: The Worst Years of My Life), include o distribuție impresionantă cu actori precum Jack Black, Jason Momoa, Danielle Brooks, Emma Myers, Jennifer Coolidge, Kate McKinnon și Jemaine Clement.

Pe măsură ce succesul televiziunii și filmelor legate de jocuri continuă să crească, Hollywood-ul pariază tot mai mult pe mediul interactiv pentru a aduce noi povești captivante. Rămâne de văzut cum se vor desfășura aceste proiecte, dar dacă istoria succesului Minecraft este un indicator, atât serialul animat, cât și filmul live-action au potențialul de a deveni hituri majore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *