Știri

Microsoft introduce o tastă nouă pe PC-uri după aproape 30 de ani

Microsoft revoluționează tastaturile PC-urilor după aproape trei decenii, lansând o nouă cheie numită Copilot. Această inovație marchează o schimbare semnificativă către un viitor de calcul mai personal și mai inteligent, unde inteligența artificială (AI) va fi integrată în mod transparent în sistemul de operare Windows. Noua cheie va înlocui tasta de meniu și va apărea pe noile PC-uri cu Windows 11, începând de la CES și urmând să fie disponibilă pe piață în ianuarie.

Potrivit lui Yusuf Mehdi, vicepreședintele executiv al Microsoft, cheia Copilot va facilita implicarea oamenilor în transformarea AI. Ea se va alătura cheii Windows ca parte esențială a tastaturii, invocând experiența Copilot în Windows pentru a facilita interacțiunea cu AI-ul. Inițial introdusă acum aproape 30 de ani, tasta Windows a fost crucială pentru interacțiunea utilizatorilor cu sistemul de operare, iar introducerea cheii Copilot reprezintă o etapă semnificativă în evoluția experienței de tastare.

Deși există rezerve cu privire la adoptarea acestei noi funcționalități, Microsoft pare încrezătoare că Copilot va deveni punctul de intrare în lumea AI pe computerele personale. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă utilizatorii vor abraza cu adevărat această schimbare și dacă Copilot va deveni un companion AI util sau va urma calea lui Cortana, asistentul vocal digital anterior. Noul buton va varia în lansare în funcție de piață și dispozitiv, necesitând autentificarea cu un cont Microsoft pentru utilizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *