Știri

Microsoft a cumpărat Activision Blizzard

După o așteptare de aproape doi ani de la anunțul achiziției, Microsoft a primit oficial Activision Blizzard pe platforma Xbox, odată cu aprobarea tranzacției de către Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie. Această achiziție de 68,7 miliarde de dolari aduce sub umbrela Microsoft studiouri de top precum Treyarch, Infinity Ward, Blizzard Entertainment, King și multe altele.

Phil Spencer, CEO-ul Microsoft Gaming, a declarat într-o postare pe Xbox Wire: “Ca o singură echipă, vom învăța, vom inova și vom continua să ne îndeplinim promisiunea de a aduce bucuria și comunitatea jocurilor mai multor oameni. Vom face acest lucru într-o cultură care se străduiește să-i împuternicească pe toți să-și facă cea mai bună muncă, în care toți oamenii sunt bineveniți și se concentrează pe angajamentul nostru continuu față de Gaming for Everyone.”

Achiziția Activision Blizzard a fost anunțată la începutul anului trecut, dar a necesitat aprobarea din partea mai multor autorități din întreaga lume, inclusiv Comisia Federală pentru Comerț din SUA. Acest proces de aprobare continuă în prezent în SUA. Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie a blocat inițial înțelegerea, dar aceasta a fost reluată după anumite modificări, cum ar fi acordarea drepturilor de streaming în cloud a titlurilor Activision Blizzard către Ubisoft.

Această achiziție reprezintă cea mai recentă dintr-o serie de achiziții făcute de Microsoft, care a preluat studiouri precum Obsidian Entertainment, Double Fine Productions și Ninja Theory. În plus, Microsoft a achiziționat ZeniMax și Bethesda Softworks înainte de a adăuga Activision Blizzard la portofoliu. Deși nu toate jocurile celebre precum Diablo 4 și Call of Duty: Modern Warfare 3 vor fi imediat disponibile pe Game Pass, se așteaptă ca mai multe titluri de la acest editor să ajungă pe platformă în viitor.

Acest pas major în lumea jocurilor consolidează poziția Microsoft și Xbox în industrie și aduce promisiunea de noi inovații în jocuri pentru comunitatea gamerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *